Eveniment

Cod galben de ninsori: Structurile M.A.I. sunt pregătite să intervină!

Conform informărilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând din această după-amiază, până vineri la prânz, vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei.

Zonele vizate sunt Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi (COD GALBEN, în perioada 10.01.2019, ora 22.00 – 11.01.2019, ora 12.00), dar şi Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei (pentru intervalul 10.01.2019, ora 16.00 – 11.01.2019, ora 12.00).

Drept urmare, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţie şi jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte negative asupra comunităţilor.

De asemenea, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetăţenilor.

Situaţia la nivel naţional este monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanţii conducerii MAI vor ţine permanent legătura cu prefecţii din judeţele afectate de vremea rea. Astfel, dacă vor apărea situaţii de risc pentru populaţie, împreună cu prefecţii se va lua decizia convocării Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi se va asigura permanenţa coordonării acţiunilor de sprijinire a localnicilor şi administraţiilor publice din zonele respective.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂŢENI!
Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriţi la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...