Inedit

Fazani crescuţi pentru vânătoare la Dobrun

Veste bună pentru pasionaţii de vânătoare. La sfârşitul anului trecut, Direcţia Silvică Olt a construit un adăpost pentru fazani, din care păsările zburătoare sunt eliberate doar pentru a fi vânate. Cei care doresc să participe la astfel de acţiuni trebuie să plătească o taxă fixă de participarea, la care se adaugă cea de împuşcare achitată pentru fiecare exemplar. Cei de la Direcţia Silvică Olt au organizat până acum 4 partide de vânătoare cu fazani, însă niciuna pentru vânătorii străini deşi au încercat să îi atragă la acest fond de vânătoare.

Nu mai puţin de 1.500 de fazani au fost aduşi la Dobrun, în judeţul Olt, la sfârşitul anului trecut, atunci când conducerea unităţii a finalizat construcţia unei voliere de stocaj în care sunt crescute acum păsările. Exemplarele au fost achiziţionate din fazaneriile statului şi sunt eliberate la cererea vânătorilor, pentru a fi împuşcate.

Participarea la acţiunile de vânătoare organizate la fazani sunt contra cost.
Astfel de acţiuni de vânătoare nu au mai fost organizate în judeţ aproximativ 30 de ani. Perioada optimă în care se vânează această specie este octombrie - februarie.

Pentru a participa la astfel de partide, vânătorii trebuie să scoată din buzunar o taxă de participare de 15 euro, la care se adaugă tariful de împuşcare şi preluare, care este de 10 euro pentru fiecare fazan împuşcat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...