Actualitate

Zeci de intervenţii la ISU Mehedinţi, în week-end-ul trecut

13 situaţii de urgenţă şi 30 de urgenţe medicale la care au intervenit pompierii mehedinţeni în primul weekend din an. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în primul weekend din acest an, la 13 situaţii de urgenţă şi pentru acordarea primului-ajutor în cazul a 30 de urgenţe medicale.

În perioada 04-07 ianuarie 2019, pompierii mehedinţeni au acţionat pentru stingerea a 11 incendii, patru dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi alte şapte la locuinţe şi depozite de furaje. Totodată, salvatorii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit pentru salvarea victimelor ca urmare a producerii a două accidente rutiere, deblocarea uşii unui apartament, transportul unei persoane cu probleme medicale pe targă, de la locuinţă şi până la ambulanţă, dar şi pentru salvarea unei persoane cu afecţiuni medicale căzută într-o piscină.

Incendiile izbucnite la vegetaţie uscată s-au manifestat pe raza localităţilor Dudaşul Schelei, Dudaşul Cerneţiului, Halânga şi Dubova şi au cuprins peste 17 ha de teren, din cauza folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Pentru stingerea acestora a fost nevoie de autospeciale cu apă din cadrul subunităţilor de intervenţie.

Şase dintre incendiile produse în această perioadă la locuinţe s-au manifestat în localităţile Pătulele, Dr.Tr.Severin, Oreviţa Mare, Gvardeniţa şi Orşova şi unul la mai multe clăi de fân în localitatea Dâlma. Pentru stingerea acestui incendiu, care a izbucnit duminică noaptea, la ora 01.52, au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Au fost cuprinse de flăcări un conac, construit din lemn şi învelitoare de ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 30 mp, precum şi 27 de clăi de fân în 6 locaţii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor produse în localitatea Dâlma a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiile. Pompierii au intervenit timp de peste cinci ore pentru a stinge în totalitate flăcările.

Un alt incendiu care a impus intervenţia imediată a mai multor echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin a avut loc, în această dimineaţă, pe B-dul I.C. Brătianu din municipiul Dr.Tr.Severin, în jurul orei 06.45, la acoperişul unei case şi al unei anexe, pe o suprafaţă totală de aprox. 50 mp. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost neprotejarea faţă de materialele combustibile din jur a coşului de evacuare a fumului.

De asemenea, echipaje de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi au fost prezente în această perioadă, la mănăstirea Sfânta Ana şi pe malul Dunării, în localităţile Şimian şi Dr.Tr.Severin, pentru asigurarea şi supravegherea zonei la evenimentele care ar fi putut genera situaţii de urgenţă pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de ”Botezul Domnului”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...