Special

Caii din Băileşti au fost botezaţi

Zeci de cai au fost botezaţi, de Bobotează, la Băileşti. După ce s-au întrecut într-un concurs de frumuseţe, caii au fost botezaţi de către preoţi. Tradiţia spune că în felul acesta animalele vor fi ferite de boli şi vor avea o mai mare putere de muncă tot anul.

Câteva zeci de cai au primit botezul preoţilor la Băileşti. Proprietarii s-au pregătit din timp pentru această sărbătoare. Au făcut rost de podoabe pentru cai şi i-au ţeselat şi periat. Tradiţia botezului animalelor este străveche. Oamenii cred că apa sfinţită fereşte dobitoacele de boli.

"Întotdeauna ne rugăm pentru aceste animale, vieţuitoare ale noastre, să le dea Dumnezeu sănătate, putere, să fie figuroase şi aşa mai departe. Această tradiţie, a botezului cailor, există doar aici, în zona locală", a spus preotul din localitate.
După botez, caii au participat la un concurs de frumuseţe, iar premianţii au primit diplome şi bani.

Tradiţia este păstrată în zona Băileştiului de mai bine de 100 de ani. De Bobotează, proprietarii de cai vin în centrul municipiului, pentru ca animalelor lor să fie binecuvântate de preoţi şi astfel tot anul vor fi mai sănătoşi.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...