Actualitate

Gigi Becali se reculege la Mănăstirea Pătrunsa din Vâlcea

Primarul localităţii vâlcene Bărbăteşti, Constantin Banacu, a avut oaspeţi de seamă. Latifundiarul din Pipera, finanţatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a aterizat cu elicopterul în comuna vâlceană pentru a se reculege la Mănăstirea Pătrunsa.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care Becali se reculege la Mănăstirea Pătrunsa, loc pentru care are o evlavie deosebită. Primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, spune că mâine se va termina vizita latifundiarului. Becali a fost aici şi anul trecut. Gigi Becali, patronul Clubului de Fotbal FCSB, fosta Steaua, a ajuns la Mănăstirea Pătrunsa pe 5 ianuarie, şi i-au plăcut atât de mult locurile încât a rămas câteva zile, pentru a vedea împrejurimile şi a participa la slujba de Bobotează, dar şi de Sfântul Ion. Printre cei care-l însoţeau, localnicii l-au recunoscut şi pe fostul fotbalist Ionuţ Luţu.

Despre Pătrunsa - Vâlcea se spune că este „locul cel mai izolat din viaţa monahală din România”, fiind considerată sora „Athosului românesc” – Mănăstirea Frăsinei. Asemănător mănăstirilor tibetane, şi aici se ajunge anevoios, prin munte, materialele de construcţie şi hrana fiind aduse şi astăzi la fel ca în urmă cu trei secole, cu măgarii şi caii.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...