Administraţie

Aproape 5 milioane de lei noi, pentru sănătatea vâlceană!

Consiliul Judeţean Vâlcea a înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) cererile de rambursare cu nr. 1 pentru atragerea sumelor aferente echipamentelor medicale şi dotărilor achiziţionate pentru mai multe untăţi sanitare din judeţ, în cadrul a două proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale Prioritatea de investiţii 8.1., proiecte în care Consiliul Judeţean Vâlcea este partener alături de Ministerul Sănătăţii şi unităţi medicale din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Până la această dată, MDRAP a virat partenerilor vâlceni în cele două proiecte, contravaloarea cererilor de rambursare cu nr. 1. Este vorba de suma de 4.899.483 lei, din care 3.531.421 lei i-au revenit Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea, 367.033 lei Spitalului Orăşenesc Horezu, 93.108 lei Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” Drăgăşani, 119.063 lei Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti şi 788.858 lei unităţii administrativ-teritoriale judeţul Vâlcea.

„Este o mare bucurie pentru mine să le pot da, la început de an, o veste bună vâlcenilor şi anume că, în Vâlcea, au ajuns aproape 5 milioane de lei noi pentru plata echipamentelor medicale şi a celorlalte dotări achiziţionate de mai multe unităţi spitaliceşti, în scopul îmbunătăţirii serviciilor oferite în ambulatoriu şi în unităţile de primiri urgenţe. Pe lângă aceşti bani vor mai veni şi alţii, fiindcă, la sfârşitul anului trecut am depus un proiect pentru reablitarea şi dotarea ambulatoriului SJU Vâlcea, pentru care sperăm să obţinem finanţarea cât mai curând posibil. Le-am promis vâlcenilor că domneniul sănătăţii va fi mereu o prioritate pentru mine şi mă ţin de cuvânt”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...