Sub Lupă

Căsuţe ilegale cu porumbei pe blocurile din Craiova

Mai multe voliere ilegale au fost construite în ultimele luni pe blocurile dintr-un cartier din Craioviţa. Proprietarii acestora nu au cerut nici măcar acordul vecinilor şi au ridicat aceste costrucţii, unele dintre ele chiar arată ca nişte căsuţe din lemn care pot afecta acoperişul blocului şi mai mult decât atât pot fi luate de vijelie la prima rafală de vânt pentru că nu au o fundaţie solidă. Azi, poliţiştii locali au venit în control.

Adrian Pîrvan este cel mai recent proprietar al unei căsuţe din lemn unde creşte 12 porumbei. Tânărul a ridicat-o chiar înainte de Crăciun şi nici nu a cerut acordul vecinilor care s-au trezit cu construcţia pe bloc.

„Porumbeii sunt hobby-ul meu. Eu am băgat în acea volieră 2.000 de lei, cât nu au plătit alţii pentru masa de Revelion. Vecinii nu au zis nimic, am vorbit cu ei, nu-i deranjează. Chiar dacă se strică ceva pe acoperiş, este deasupra apartamentului meu şi eu plătesc. Am porumbei în care bag bani şi nu pot să-i ţin fiecum. Nu vreau să o demolez. Nu am ştiut că este ilegală“, spune craioveanul Adrian Pîrvan.

Proprietarul a anunţat asociaţia de proprietari, însă preşedintele de aici i-a spus că este o construcţie ilegală, motiv pentru care azi au venit poliţiştii locali care i-au cerut să o demoleze.

“A venit acum câteva luni proprietarul cu pricina să-mi spună că vrea să facă o cuşcă pentru porumbei. Bineînţeles că nu am fost de acord, fiindcă locatarii au pus cu toţii bani să reabiliteze acoperişul. Or lucrările pe care le-a făcut acolo, cu siguranţă, aduc stricăciuni plafonului. Am crezut că a înţeles şi că a renunţat la idee“, a precizat Ilie Dobridoreanu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 25 Craioviţa Nouă.

Amenda pe care o riscă proprietarii ajunge şi la 2.000 de lei şi sunt obligaţi să le demoleze.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...