Inedit

S-au înmulţit lebedele siberiene pe Olt

Un adevărat spectacol în natură pe râul Olt, unde în această iarnă sunt mai multe lebede siberiene ca niciodată. Şi asta, spun specialişti de la Agenţia de Mediu Olt pentru că Oltul nu a fost îngheţat şi le-a permis păsărilor să îşi găsească mai uşor hrana. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt supraveghează zona, pentru ca păsările să nu ajungă ţinta unor vânători.

În această iarnă, numărul lebedelor care pot fi văzute pe râul Olt aproape că s-a dublat. Dacă până anul trecut puteau fi văzute 300 de lebede, acum numărul acestora este cu mult mai mare şi asta pentru că râul nu a îngheţat şi aşa au putut să îşi procure mai uşor hrana. Oamenii vin şi le admiră. Zona pe care păsările migratoare au ales-o pentru a ierna este declarată protejată şi se întinde pe 2.000 de hectare. Lebedele sunt protejate prin lege şi cei care vor să le vâneze riscă să ajungă chiar în spatele gratiilor.

Amendă de la 5.000 la 10.000 de lei şi pentru cei care atentează la viaţa păsărilor strict protejate poate să meargă şi până la amendă penală. Nu este pentru prima dată când lebedele siberiene poposesc pe râul Olt. În ultimii 15 ani au fost văzute începând cu luna octombrie şi cel târziu până în noiembrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...