Administraţie

Buican solicită la Ministerul Economiei fonduri pentru dezvoltarea judeţului

Deputatul a cerut introducerea unei prevederi bugetare pentru anul 2013 prin care să se acorde parţial sau total suma de 15 milioane de euro pentru realizarea Hidrocentralei de la Câineni

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a avut o serie de întâlniri la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în care a ridicat problemele cu care se confruntă judeţul Vâlcea.

În întâlnirile pe care deputatul Cristian Buican le-a avut cu ministrul Daniel Chiţoiu s-au discutat o serie de probleme legate de activitatea Oltchim şi necesitatea unei intervenţii a reprezentanţilor ministerului pentru repornirea, la capacitate maximă, a acestui combinat, cel mai important agent economic din judeţul Vâlcea.

În opinia preşedintelui liberalilor vâlceni, societatea Oltchim trebuie să îşi reia activitatea în cel mai scurt timp, la nivel maxim, în caz contrar întreaga economie vâlceană având de suferit. Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a dat asigurări ferme conform cărora situaţia de la Oltchim se află pe masa Guvernului, existând în prezent mai multe soluţii ce au început şi vor continua să fie puse în practică pentru repornirea la capacitate maximă a combinatului.

Fonduri pentru investiţii în nordul judeţului

În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu Ministrul Daniel Chiţoiu, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a mai ridicat şi problemele cu care nordul judeţului se confruntă în vederea finanţării unor obiective de investiţii ce ţin de acest minister şi care ar genera atât locuri de muncă în partea de nord a judeţului, cât şi o capacitate mai mare a acestei zone de a se dezvolta pe termen mediu şi lung. Astfel, prin intermediul unei note adresate ministrului Daniel Chiţoiu, deputatul Cristian Buican a solicitat introducerea unei prevederi bugetare pentru anul 2013 prin care să se acorde parţial sau total suma de 15 milioane de euro pentru realizarea Hidrocentralei de la Câineni.

În opinia deputatului liberal, această investiţie este necesară şi va duce la o creştere atât a numărului de locuri de muncă din zonă, cât şi a veniturilor administraţiilor publice locale şi judeţene. Mai mult decât atât, deputatul Cristian Buican le-a sugerat reprezentanţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri că este necesară şi construcţia unei staţii de transformare de 400 MW la Câineni, iar acestă investiţie poate fi finanţată de Transelectrica tot în anul 2013.

Buican a mai purtat discuţii şi cu ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu pentru a identifica o serie de oportunităţi pe care judeţul Vâlcea, şi în special nordul acestuia, le-ar putea oferi unor posibili investitori strategici care se află în discuţii cu Guvernul României pentru a investi la noi în ţară. Deputatul Cristian Buican este de părere că, pe lângă componenta turistică şi agricolă pe care ar trebui să se axeze dezvoltarea durabilă din nordul judeţului, trebuie avută în vedere şi o necesară componentă industrială, atragerea a 2-3 investitori pentru construcţia unor hale de producţie fiind obligatorie pentru asigurarea de noi locuri de muncă bine plătite, care să aducă atât o creştere a nivelului de trai al cetăţenilor, cât şi o sustenabilitate a bugetelor locale ale localităţilor din nordul judeţului Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...