Administraţie

CJ Mehedinţi a semnat două contracte de finanţare europeană, în Ajunul Crăciunului

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a semnat în data de 24 decembrie 2018, două contracte cu finanţare europeană, pe Programul Operaţional Regional, pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi respectiv, reabilitarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan”.

Preşedintele Aladin Georgescu a ales să semneze cele două contracte în valoare de 9,6 milioane lei şi respectiv, 6,5 milioane lei, în Ajunul Crăciunului, întrucât documentele au ajuns la CJ Mehedinţi în data de 24 decembrie, după ce au fost semnate de conducerea Ministerului Dezvoltării şi cea a Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, iar domnia sa are toată disponibilitatea de a urgenta aceste investiţii.

La semnarea contractelor, au fost prezenţi secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ionică Negru, conducerea Direcţiei Managementul Proiectelor din cadrul CJ Mehedinţi, precum şi conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi respectiv, a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan”.

Contractul pentru obiectivul ”Reabilitare, extindere şi dotare U.P.U. – Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă şi construirea unui heliport” a fost semnat în sala de şedinţe a Blocului Materno-Infantil, în prezenţa personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Principalele obiective ale investiţiei sunt construirea unui corp de clădire prin extinderea suprafeţei U.P.U. de la 540 mp, cât are în prezent, la 1550 mp, amenajarea suprafeţelor adiacente şi construirea unui heliport de suprafaţă, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

Pe de altă parte, contractul pentru reabilitarea şi extinderea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” a fost semnat la sediul unităţii, în prezenţa majorităţii personalului angajat. În urma implementării proiectului, se vor amenaja: cabinet psihopedagogie, cabinet logopedie, cabinet psihodiagnoză, cameră kinetoterapie, cabinet medical, camere de dormit, grupuri sanitare şi vestiare, precum şi spaţii pentru depozitare. Totodată, clădirea va fi reabilitată termic şi va fi dotată cu sistem de încălzire pe bază de gaz metan. Se vor amenajaja, de asemenea, spaţiile verzi şi a spaţiile de joacă din curtea unităţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...