Special

Macheta podului lui Traian a fost restaurantă şi modernizată

Consiliul Judeţean Mehedinţi redă mehedinţenilor şi turiştilor, prin Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, macheta Podului lui Traian, construit de Apolodor din Damasc. Exponatul a fost amplasat în clădirea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, zilele trecute, în acelaşi decembrie, la 47 de ani, din decembrie 1971, când a fost construită iniţial.

Prin demersurile făcute de conducerea Muzeului Porţilor de Fier, macheta a fost complet restaurată şi respectă întru totul adevărul istoric al Podului construit peste Dunăre, realizat între cele două războaie dacice, între anii 103-105.

“Mă bucur că lucrarea a fost finalizată în această perioadă când se realizează şi recepţia după finalizarea lucrărilor de reabilitare a Muzeului Regiunii Porţilor de Fier! Vă asigur că facem în continuare demersuri pentru punerea în valoare a acestui obiectiv!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Macheta Podului lui Traian este recunoscută la nivel european şi prezintă un interes deosebit în rândul turiştilor care ajung în judeţul Mehedinţi, alături de celelalte obiective ale ansamblului arhitectural de la Drobeta, proiectate de Apollodor din Damasc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...