Special

Distincţii dedicate Centenarului, conferite unor veterani vâlceni!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, le-a conferit, astăzi, 19 decembrie, Diploma aniversară şi Placheta omagială dedicată Centenarului Marii Uniri unor veterani ai celui de-al doilea război mondial. Distincţiilor omagiale, le-a alăturat un coş cu produse specifice Sfintelor Sărbători, pentru a le face o surpriză, care să le aducă o mică bucurie în noianul de griji şi de greutăţi, care vin odată cu înaintarea în vârstă.

Gestul Preşedintelui Constantin Rădulescu i-a emoţionat pe veterani, care, bucuroşi de oaspeţi, i-au mulţumit pentru atenţia acordată şi i-au povestit întâmplări de pe front, ale căror amintiri le păstrează în suflete ca pe adevărate comori.

„Îmi găsesc cu greu cuvintele pentru a descrie sentimentele care m-au încercat astăzi, când m-a primit în casa domniei sale şi mi-a strâns mâna domnul Marin Mastraghin, un veteran de război în vârstă de 96 de ani din Băbeni. Emoţiile acestei întâlniri, de care îmi voi aminti mereu cu plăcere, sunt greu de descris în cuvinte, fiindcă ele adună laolaltă bucuria pe care o ai când dăruieşti din suflet, satisfacţia că gestul tău a adus un strop de fericire cuiva care nu mai aşteaptă de multă vreme un semn de recunoştinţă, dar şi mulţumirea sufletească şi nostalgia vremurilor în care, copil fiind, ascultam, aproape fără să respir, istorioarele bunicului meu. Îi mulţumesc bravului veteran pentru vorbele sale frumoase, pentru primirea călduroasă şi pentru sfaturile înţelepte pe care mi le-a dat. Şi confratelui său din Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Balmeş, de 94 de ani, care astăzi a primit cu bucurie distincţiile şi cadoul nostru îi mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Amândoi sunt pentru noi adevărate repere morale, cum de altfel sunt toţi cei care au pus ţara mai presus de propria viaţă şi au luptat pentru integritatea şi idependenţa ei. Tuturor le datorăm respectul şi recunoştinţa noastră. Celor care se mai află încă printre noi, eu le urez să se bucure de sănătate şi de căldura familiilor, să aibă parte de o viaţă liniştită şi lipsită de griji, mulţi, mulţi ani de acum înainte”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...