Actualitate

APAVIL SA: COMUNICAT DE PRESĂ

A fost sistată furnizarea apei potabile pentru consumatorii din Ocnele Mari

În data de 14.12.2018, din cauza unei avarii majore a conductei de apă DN600 (existentă în incinta ETA SA) şi care alimentează zona de sud a oraşului, inclusiv CET şi OLTCHIM, a fost sistată furnizarea apei potabile atât către consumatorii din zona de sud a oraşului, cât şi către cei din oraşul Ocnele Mari.

Deoarece această avarie a afectat furnizarea apei potabile pe o arie extinsă şi din respect pentru utilizatorii serviciilor societăţii, considerăm necesară o informare asupra acţiunilor întreprinse de Apavil SA în vederea soluţionării, în cel mai scurt timp, a acestei situaţii.

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, dispeceratul a sesizat o modificare a parametrilor (creşterea debitului) pe conducta DN 600. Dispecerii s-au deplasat imediat pe traseul conductei şi au identificat avaria în incinta Societăţii ETA SA. A fost activată echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului procedând la iniţierea operaţiunilor de izolare a zonei şi de pregătire pentru intervenţie. La ora 01:20 a fost întreruptă furnizarea apei potabile pentru a se putea interveni în zona de avarie. De la ora 02:20 până la ora 14:00, echipele de intervenţie au realizat lucrări de spargere a platformei betonate sub care se afla conducta (la o adâncime de 2 m), excavaţii şi evacuarea apei existentă pe conductă, după închidere. Au urmat operaţiunile de pregătire a conductei pentru întregire, iar în dimineata zilei de 15 dec, ora 04:00, lucrările au fost finalizate şi s-a început umplerea conductei urmând aducerea apei la parametrii de potabilitate şi presiune.

Având în vedere faptul că pe acest tronson nu s-au efectuat lucrări de intervenţii, nu s-au constatat acces sau intervenţii neautorizate, iar defecţiunile nu puteau fi prevăzute sau constatate prin inspectare (ţinând cont de poziţionarea conductei), există posibilitatea existenţei un defect de fabricaţie pe o zonă mică a conductei, care în timp a provocat corodarea armăturii şi, implicit, producerea avariei.

Pe această cale dorim să mulţumim tuturor consumatorilor afectaţi de sistarea apei potabile pentru înţelegere şi să îi asigurăm că Societatea Apavil tratează cu maximă seriozitate şi responsabilitate relaţia cu clienţii săi, principalul scop fiind menţinerea unor standarde ridicate în ceea ce priveşte serviciile şi calitatea apei potabile. De asemenea, mulţumim Municipiului Râmnicu Vâlcea, Oraşului Ocnele Mari, Societăţii ETA SA, Societăţii Pieţe Prest SA, Direcţiei de Sănătate Publică şi, nu în ultimul rând, tuturor angajaţilor Societăţii Apavil SA pentru eforturile susţinute şi pentru spiritul de echipă de care au dat dovadă pentru remedierea în cel mai scurt timp posibil a acestei avarii.

COMPARTIMENTUL MASS – MEDIA AL APAVIL SA

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...