Actualitate

Americanii au făcut o creşă pentru micuţii din Caracal

Primăria Caracal a inaugurat, astazi, noua creşă care de săptămâna viitoare îşi va deschide porţile pentru copii. Amenajată de la zero pe strada Grivitei nr. 45A unitatea este structurată pe un singur nivel şi are o suprafaţă desfăşurată de 508,88 de metri pătraţi, spaţiu suficient pentru a asigura toate condiţiile de îngrijire pentru 50 de copii.

Investiţia, de 310.000 de lei, a fost finanţată integral de către Guvernu SUA prin Ambasada SUA şi Biroul de Cooperare Militară de la Deveselu, iar lucrările au durat aproximativ un an jumate.

Noua unitate dispune de recepţie, holuri, trei dormitoare, trei săli de grupă (pentru copii cu vârste 3-12 luni, 1-2 ani şi 2-3 ani), vestiar pentru personal, filtru, cabinet medical, birouri, izolator, oficiu, spălător vase, spaţii pentru cărucioare, grupuri sanitare şi spaţii pentru rufe.

Creşa se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani, iar programul de funcţionare este de la ora 6.00 la ora 18.00.

La începutul acestei luni consilierii locali au aprobat trecerea creşei în patrimoniul local al Municipiului Caracal, urmând ca în cel mai scurt timp primaria să cosntruiasca pentru cei mici un loc de joacă exterior, dar şi o parcare.

Inaugurarea noii costrucţii, în cadrul căreia îşi vor desfăşura activitatea un număr de 15 de angajaţi (1 asistent medical, 1 asistent medical cu jumătate de normă, 5 educatori puericultori şi 5 îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă un post de medic şi unul de administrator), a fost făcută în prezenţa oficialităţilor americane, doamna Abigail Rupp, adjuncul sefului misiunii diplomatice in Romania si domnul colonel Steven Kligman, oficialităţilor locale, domnul dr. Liviu Radu, primarul municipiului Caracal si a consilierilor locali, reprezentantii alesi ai colectivitatii locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...