Politică

Comunicat de presă

Cristian Buican: Măgării PSD-iste pe voturile râmnicenilor

La dezbaterea PL-x 725/2018 Proiect de Lege privind sistemul public de pensii din cadrul Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, reprezentanţii PSD au început oficial noul sezon cu promisiuni mincinoase. Astfel, după ce Guvernul a omis să introducă în noua Lege a pensiilor prevederea de care beneficiau peste 500.000 de români, printre care şi râmnicenii, parlamentarii PSD din Comisia de Muncă s-au gândit să amăgească toţi românii, promiţându-le că lista cu zonele ai căror cetăţeni vor beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare, va fi realizată de Guvern, după…. 2021.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această prevedere este un „cadou otrăvit” al reprezentanţilor PSD. Este o veste proastă pentru că puterea PSD-ALDE nu a acceptat păstrarea prevederii din vechea lege a pensiilor cu menţionarea expresă a localităţilor (unde se regăsea şi Râmnicu-Vâlcea) ai căror cetăţeni beneficiază de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. Parlamentarul Cristian Buican este de părere că prevederea din vechea lege trebuia păstrat în forma iniţială, cu lista nominală a localităţilor, unde se regăsea şi Râmnicu Vâlcea, iar în acest sens, a depus un amendament, înregistrat la comisia de Muncă din Camera Deputaţilor cu nr. 4c-9/1005 din 3.12.2018. Din păcate amendamentul nu a fost aprobat, reprezentanţii PSD preferând o promisiune în locul unei certitudini.

„Reprezentanţii PSD nu se dezmint şi doresc în continuare să ia voturi şantajând populaţia. Au făcut un amendament conform căruia râmnicenii ajung la mâna unei comisii manipulate politic. Conform prevederii adoptate, Guvernul va realiza lista zonelor în care se va aplica prevederea conform căreia cei care au locuit în poluare remanentă 30 de ani se pot pensiona cu 2 ani, fără penalizare. Ţinând cont că Guvernul este eminamente un actor politic, se pot face abuzuri, iar cei de la PSD sunt specialişti în asta. Mai mult decât atât, există şi astăzi o serie de legi adoptate de Parlament acum 2-3-4-5 ani, pentru care Guvernul trebuia să facă norme de aplicare şi nici acum, ele nu sunt gata. Probabil, odată cu apropierea alegerilor, s-a deschis noul sezon al promisiunile mincinoase. Sper să nu am dreptate, dar mă aştept ca mesajul electoral al celor de la PSD pentru râmniceni să fie: dacă nu votaţi PSD, nu veţi beneficia de această prevedere!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...