Eveniment

Rectorul UCV Cezar Spînu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol

Rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul în Chişinău), la propunerea Senatului Universităţii din Tiraspol, cu prilejul manifestărilor dedicate Centenarului.

Colaborarea între cele două instituţii de învăţământ a început în urmă cu un an, când Universitatea din Craiova a primit vizita unei delegaţii a Universităţii de Stat din Tiraspol. Până acum 18 cadre didactice şi 12 masteranzi de la diverse programe sunt în mobilitate la Universitatea din Craiova, „pentru toţi fiind asigurate cele mai bune condiţii de cazare, accesul la infrastructura de cercetare, utilajul ştiinţific, bazele de date, biblioteci”, după cum a declarat rectorul UST, Eduard Coropceanu. La ceremonie au participat reprezentanţi ai cercetării ştiinţifice în domeniul chimiei, reprezentanţi ai învăţământului superior din Chişinău, comunităţi academice, inclusiv Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova.

Universitatea de Stat din Tiraspol, cea mai veche universitate din Republica Moldova, este singura universitate europeană refugiată, fiind transferată temporar la Chişinău, din cauza conflictului transnistrean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...