Actualitate

Masteranzi din Franţa, în practică la Universitatea din Craiova

În perioada 10-14 decembrie, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Faculté des Sciences de l'éducation, Sciences Sociales et STAPS, din cadrul Université Paris Est Créteil (Franţa) va organiza Séminaire de recherche comparée internationale, care reprezintă un stagiu de practică pentru 33 de studenţi masteranzi, din cadrul programului de Master Expertise, Ingénierie et Projets Internationaux (sub coordonarea prof. Marcel Pariat şi prof. Pascal Lafont).

Aceştia vor derula activităţi de cercetare de teren în domeniul sociologiei educaţiei, pe teme legate de sistemul de învăţământ din România: politici publice şi calitatea învăţământului preuniversitar; participarea minorităţilor etnice la învăţământul preuniversitar şi universitar; migraţia externă a absolvenţilor de studii superioare; problematica abandonului şcolar şi situaţia tinerilor NEET; efectele migraţiei externe a părinţilor asupra rezultatelor şcolare ale copiilor ş.a.

Desfăşurarea activităţilor de cercetare de teren va avea ca suport un set de prelegeri, care vor fi susţinute de experţi în domeniu. Prelegerile din cadrul Seminarului de cercetare vor avea loc în perioada 10-14 decembrie 2018, în sala 444 a Universităţii din Craiova, între orele 10.00 şi 13.00.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...