Eveniment

Conferinţa naţională „Dezvoltarea educaţiei şi culturii”, la Craiova

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cosmin Vasile a participat, miercuri, la sediul Muzeului Olteniei Craiova (MOC), la deschiderea oficială a Conferinţei naţionale „Dezvoltarea educaţiei şi culturii. Din Oltenia în România“, manifestare organizată de Casa Corpului Didactic (CCD) Dolj.

„Doresc să salut desfăşurarea acestui eveniment reprezentativ, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, un eveniment în centrul căruia sunt aşezate valori care definesc o naţiune – cultura şi educaţia. În egală măsură, ele reprezintă şi două domenii care s-au aflat în permanenţă în atenţia administraţiei doljene.

Îi felicităm pe organizatori pentru amploarea manifestării, reflectată inclusiv prin numărul mare al partenerilor implicaţi – administraţie şi instituţii locale din sfera învăţământului şi a culturii, din mediul universitar şi academic. Totodată, trebuie apreciată şi iniţiativa de a-l omagia, în cadrul acestei conferinţe, pe Constantin Şaban-Făgeţel, fondator, alături de Dumitru Tomescu, al prestigioasei reviste literare «Ramuri». Tot el se numără printre cei care, în 1920, puneau piatra de temelie a Palatului «Ramuri», în prezent sediu al Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei.

Pentru Consiliul Judeţean Dolj, acest edificiu este parte a unei moşteniri care onorează, dar şi obligă. Principiul acesta a ghidat politica instituţiei noastre în domeniul cultural, concretizată în ultimii ani în investiţii care depăşesc 20 de milioane de euro şi prin intermediul cărora am dorit să punem în valoare repere istorice şi arhitecturale care mai includ Muzeul de Artă, Casa Băniei sau Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei.

Este o direcţie strategică pe care o vom urmări şi în viitor, prin proiecte care vizează restaurarea culelor din localităţile Cernăteşti şi Brabova, monumente istorice de interes naţional, dar şi printr-un demers unic în ţară: crearea Muzeului Cărţii şi Exilului Românesc.

Continuăm, de asemenea, să acţionăm în sprijinul sistemului educaţional, aşa cum am făcut-o şi în anii trecuţi, prin recunoaşterea şi recompensarea performanţelor notabile ale elevilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, prin investiţii la unităţile de învăţământ special din subordine, prin susţinerea financiară acordată în derularea unor conferinţe şi simpozioane cu un important ecou internaţional. În numele Consiliului Judeţean, vă asigur de întreaga noastră consideraţie şi deplina deschidere pentru colaborare“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...