Administraţie

Primăriile vâlcene primesc bani pentru a-şi achita datoriile

Judeţul Vâlcea va primi fonduri, atât pentru asigurarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, cât şi pentru cadrele didactice

Veste bună pentru primăriile din judeţul Vâlcea. În următoarele zile, Consiliul Judeţean urmează să primească suma de 80,85 de miliarde de lei vechi, bani ce vor merge ulterior în vistieria primăriilor pentru a achita arieratele acumulate în ultimii ani de către administraţiile publice locale.

Mai mult decât atât, Ministerul Finanţelor şi-a însuşit propunerea înaintată de preşedintele Ion Cîlea, potrivit căreia plata arieratelor să se facă numai după achitarea prealabilă a altor categorii de cheltuieli prioritare aşa cum sunt drepturile salariale sau obligaţiile pentru decontarea serviciilor publice. În acest scop, printr-o metodologie specială aprobată prin Ordin al Ministrului Finanţelor Publice care va permite derogarea de la prevederile art.33, alin.2 din Legea nr. 273/2006, în cursul lunii decembrie va fi disponibilizat şi repartizat pe judeţe un fond suplimentar în valoare de 450 milioane noi pentru plata datoriilor restante, dar aflate în termen.

O altă alocaţie bugetară extrem de importantă care vine într-un moment deosebit are în vedere acoperirea necesarului de fonduri pentru modernizarea instalaţiei de desprăfuire electrică de la cazanul nr. 7 din cadrul CET Govora (65,81 miliarde lei vechi), reabilitarea reţelelor şi punctelor termice din capitala judeţului (45,33 miliarde lei), precum şi pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului central de încălzire din oraşul Horezu (11,5 miliarde lei).

„Deosebit de presantă devenise pentru noi şi asigurarea fondurilor pentru achitarea drepturilor care li se cuvin asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. Alocarea suplimentară faţă de repartizările anterioare pentru aceste obligaţii este de 85,82 miliarde lei, sumă care ne apropie mult de nivelul necesarului anual”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.

Unităţile de învăţământ primesc 102,99 miliarde lei

Reconfortante sunt şi alte surprize de ordin financiar. Astfel, unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Vâlcea le-au mai fost alocate 102,99 miliarde lei, din care 97,64 miliarde vor fi destinate în mod expres pentru achitarea salariilor lunare, a sporurilor, îndemnizaţiilor şi altor drepturi salariale ce li se cuvin cadrelor didactice. Totodată, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională vor beneficia de o alocaţie suplimentară în valoare de 1,69 miliarde lei, iar pentru întregirea fondurilor destinate asigurării produselor lactate şi de panificaţie pentru preşcolari şi elevii din clasele primare şi gimnaziale se mai repartizează încă, 1,52 miliarde lei.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...