Monden

“Portofele virtuale”- Premieră la Teatrul Anton Pann, duminică 9 decembrie, ora 19:00, Sala Studio

Teatrul Anton Pann are bucuria de a vă prezenta duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00, premiera spectacolului “Portofele virtuale”, în regia lui David Schwartz, spectacol realizat în cadrul proiectului finanţat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, intitulat „1918-2018, Centenarul văzut de generaţia Y”. Trebuie să vă amintim că în anul CENTENARULUI, Teatrul Anton Pann a câştigat două mari proiecte, primul ”Ne ştim de 100 de ani” finalizat cu ultimile reprezentaţii ce au avut loc pe scena Teatrului Bulandra din Bucureşti, în zilele de 4 şi 5 decembrie, şi cel de al doilea “Portofele virtuale”, eveniment care va avea premiera în această duminică de 9 decembrie, de la ora 19.00, Sala Studio.

Spectacolul scris şi regizat de David Schwartz are la bază trei poveşti dintr-un cartier liniştit, dintr-un oraş liniştit, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Doi adolescenţi trăiesc intens apariţia primelor internet-cafe-uri şi, odată cu ele, a primelor maşini de lux în cartierul muncitoresc în care au copilărit. O tânără artistă visează la vacanţe în ţări exotice, dar ajunge în arest, în urma unei poveşti complicate cu cămăşi tradiţionale româneşti care nu există. Un tânăr singuratic, a cărui mamă lucrează în străinătate, se răzbună în mediul virtual pe cei care îi insultă pe muncitorii români.

În prag de Centenar, aici se aduc în discuţie dinamicile din societate, aspiraţiile şi posibilităţile concrete de afirmare ale generaţiei tinere, prinsă între lipsa mijloacelor pentru un trai decent în plan local şi relaţia complicată cu emigraţia şi Europa de Vest.

Spectacolul „Portofele virtuale” ficţionalizează materialul documentar realizat în cadrul unui amplu proces de cercetare (prin interviuri, discuţii informale şi ateliere) cu adolescenţi şi tineri din Râmnicu Vâlcea şi din alte oraşe din România.

Cum a modificat apariţia internetului şi posibilităţile de câştig uşor pe care le deschide acesta relaţiilor sociale din oraşele proaspăt dezindustrializate? Care sunt valorile, năzuinţele şi problemele tinerilor din aceste oraşe? În ce măsură este Occidentul perceput ca un loc de salvare, ca o corvoadă inevitabilă sau ca o „vacă de muls”, sunt doar câteva idei pe care le veţi descoperi în spectacolul programat a avea premieră în această duminică de 9 decembrie, de la ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann.

Spectacolul care are o durată de aproximativ 1 oră 45 de minute, îi reuneşte pe scenă pe următorii actori: Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel şi Ana Şuşca. Spectacolul este construit în decorul şi costumele create de Denisse Moise, cea care semnează scenografia, muzica Maria Sgârcitu; video Dan Adrian Ionescu şi Mizdan. Coordonare şi documentare Denisse Moise, iar dramaturgia şi regia, David Schwartz.

Regizorul şi dramaturgul David Schwartz are o experienţă vastă în teatru documentar şi teatru bazat pe istorie personală, realizând spectacole pe subiecte foarte diverse, precum “Capete înfierbântate” sau “Corp străin”.

„Portofele virtuale” va fi prezentat şi în circuit închis, câte două reprezentaţii pe zi, elevilor din liceele vâlcene, în zilele de 10, 11 şi 13 decembrie, toate reprezentaţiile fiind cu intrare liberă.

Pe această cale se aduc mulţumiri celor care au colaborat pentru realizare acestui spectacol: Administaţia Naţională a Penitenciarelor, Cristina Budică, Răzvan Cernăianu «TinKode», Iulia Ciobanu, Vlad Ciobanu, Gabriela Cocoş, Marius Dascălu, Adina Elena Ilie, Bogdan Florea, Andrada Lăutaru, Ioana Mihaela Luca, Alexandra Miu, Maria Mirabela, Valentina Moghină, Ciprian Nicula, Sorin Luchian Papa, Violeta Peştereanu, Oana Poenaru, Andrei Sever, Raj Alexandru Udrea, Marian Vilău.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...