Actualitate

2,91% - rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în luna octombrie 2018

La sfârşitul lunii octombrie în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea erau înregistraţi 4655 şomeri (din care 2380 femei), rata şomajului fiind de 2,91%.
Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,11%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,2 pp.

Din totalul de 4655 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Vâlcea, 1663 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 2992 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 2971 şomeri provin din mediul rural şi 1684 sunt din mediul urban.

Şomerii cu studii gimnaziale/fără studii/şcoală profesională au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vâlcea (56%), urmat de cei cu studii liceale/postliceale (36%%), iar 8% au absolvit studii superioare.
Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 628 persoane foarte greu ocupabile, 2974 greu ocupabile, 453 mediu ocupabile, iar 600 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Vâlceasunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Vâlcea la adresa www.valcea.anofm.ro.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...