Actualitate

Drama copiilor care au îngheţat de frig la Alba Iulia

Părinţii, prea săraci să le plătească cazarea

Elevii de la Şcoala din Dăneasa – Olt, care au îngheţat de frig la Alba Iulia, iar unii dintre ei chiar au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital sunt prea săraci să aibă bani şi pentru cazare. Acum inspectoratul şcolar îi va sancţiona atât pe profesor cât şi pe directorul şcolii.

O comisie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a început azi ancheta la Şcoala Gimnazială Dăneasa. Părinţii au spus că nu au avut bani să le asigure cazarea copiilor. Abia au avut bani de biletul de tren. „Nu ne-am fi permis să le dăm bani şi pentru cazare. Copii s-au bucurat foarte mult că pleacă în această excursie şi noi am ştiut că vor sta atâtea zile, dar nu avem de unde bani şi pentru cazările şi aşa mult prea mari pentru acea perioadă”, spune unul dintre părinţi cu lacrimi în ochi. Conducere ISJ Olt spune că va sancţiona profesorul dar şi directorul şcolii.

“Părinţii mi-au spus că nu au bani încât să îşi permită să se orienteze spre o excursie cu cazare, dar din păcate ISJ şi conducerea şcolii va lua măsuri pentru viciile de procedură care au existat. Domnul director trebuia să se asigure în momentul în care au plecat că este greu să crezi că în decurs de două zile nu vor obosi. Probabil şi se va reţine din salariu”, Mariana Gheorghe- inspector şcolar

Un profesor şi 22 de elevi din Dăneasa au fost găsiţi dormind în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după desfăşurarea ceremoniilor cu ocazia Centenarului, ei neavând cazare în Oraşul Unirii.

Potrivit ISU Alba, grupul se afla în Alba Iulia din data de 30 noiembrie şi a înnoptat în Catedrala Încoronării, nu în autocar cum a fost transmis iniţial. Grupul nu avea cazare la Alba Iulia şi urma să îşi petreacă şi noaptea de 1 decembrie tot în catedrală. Pentru că unui elev i s-a făcut rău a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, iar copilul a fost transportat la spital. Ceilalţi au fost evacuaţi.

Ceilalţi au fost cazaţi la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, unde funcţionează în aceste zile un centru de permanenţă şi unde au primit o masă caldă.

Elevii au vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

„A fost primit un apel cum că unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii şi un profesor care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie şi care nu aveau cazare. Copilul a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii, iar ceilalti 21 şi profesorul au fost cazaţi la HCC, li s-a oferit şi o masă caldă”, potrivit ISU Alba.

Cei 22 de elevi alături de profesorul lor, care au fost evacuaţi în noaptea de 1 decembrie din Catedrala Încoronării, au plecat spre casă, în judeţul Olt, duminică dimineaţa. Aceştia au luat micul dejun după care au luat trenul spre Drăgăneşti Gara din Alba Iulia. Duminică sera au ajuns acasă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...