Politică

Comunicat de presă!

Cristian Buican: PSD fură cornul şi laptele elevilor

Din cauza hoţiei, incompetenţei şi a nepăsării, în acest an şcolar, nicio şcoală din judeţul Vâlcea nu a beneficiat până acum de programul cornul şi laptele. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, solicită public demisia tuturor factorilor responsabili, considerând că este nepermis ca la 4 luni de la începerea şcolii să nu se finalizeze procedurile pentru buna desfăşurare a acestui program. Parlamentarul liberal consideră că principalul vinovat este Preşedintele CJ Vâlcea, responsabil pentru organizarea licitaţiei.

În calitate de profesor, Cristian Buican consideră că este de nepermis ca acest program prin care se asigura un minim de hrană elevilor să nu funcţioneze la 4 luni de la începerea anului şcolar. Mai mult decât atât, preşedintele PNL Vâlcea este de părere că lăcomia şi incompetenţa factorilor responsabili au dus la această situaţie. În loc să facă mai multe licitaţii în judeţ, pe zone, PSD-iştii vâlceni s-au gândit că o singură astfel de procedură le-ar umple probabil buzunarele. Iată că, această gândire centralistă, comunistă şi specifică şpăgarilor, a condus la acest fiasco. În acest sens, deputatul Cristian Buican dă ca exemple judeţele conduse de reprezentanţi ai PNL, acolo unde împărţirea licitaţiilor pe zone a condus la buna desfăşurare a acestui program, cu produse judeţene (lapte şi corn) ce ajung proaspete la elevi, aducând beneficii şi economiei judeţului respectiv.

De asemenea, parlamentarul liberal Cristian Buican atrage atenţia şi asupra „tăcerii aşternute” pe acest subiect. Dacă la începutul anului 2018, presa vâlceană era plină de articole care elogiau activitatea domnului Florian Marin privind controalele pe care acesta le face în cadrul acestui program, acum, nimeni nu scoate o vorbă despre acest program.

„Preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu ar trebui să plece acasă. Este incompetent şi dovedeşte asta în fiecare zi. Nicio şcoală din judeţul nostru nu a primit până acum lapte şi corn pentru elevi. Acest lucru este de nepermis şi îl acuz public pe domnul Constantin Rădulescu că, din dorinţa de a avea beneficii personale, în urma desfăşurării acestui program, s-a ajuns în această situaţie. De ce în alte judeţe nu sunt probleme cu acest program. Pentru că acolo există viziune, licitaţiile se ţin din timp, sunt împărţite în mai multe loturi, pe zone şi astfel produsele ajung proaspete la elevi, de obicei de la firme locale. În acest fel, toată lumea are de câştigat. La noi la Vâlcea, se preferă un centralism comunistoid, probabil din dorinţa de îmbogăţire a celui ce vremelnic se află în fruntea judeţului. O gândire păguboasă, care probabil îl va duce la pierzanie pe domnul Rădulescu. Asta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...