Actualitate

100 de ani de România, sărbătoriţi cu fast de Consiliul Judeţean Vâlcea!

Joi, 29 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, în sala de spectacole a Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a desăşurat o ŞEDINŢĂ FESTIVĂ, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Invitaţi la acest eveniment, alături de consilierii judeţeni, au fost parlamentarii de Vâlcea, actualul şi foştii prefecţi ai judeţului, foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, primarii tuturor localităţilor vâlcene, consilieri locali, şefi de instituţii, personalităţi vâlcene.

Într-o atmosferă solemnă, demnă de importanţa evenimentului pe care îl sărbătorim cu toţii - împlinirea unui secol de România - oaspeţii au fost întâmpinaţi de Preşedintele Constantin Rădulescu, în foaierul sălii de spectacole, amenajat special pentru marea sărbătoare, cu flori şi steaguri tricolore, la care au stat de gardă jandarmi îmbrăcaţi în uniforme purtate de soldaţii acelor vremuri.

Şedinţa festivă a Consiliului Judeţean a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, de către Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu”, care a susţinut un scurt concert de muzică patriotică.

Au urmat luările de cuvânt ale Arhiepiscopului Râmnicului, IPS Varsanufie, primarului Mircia Gutău şi prefectului Florian Marin, care au vorbit despre importanţa momentului.

Cu acest prilej, au fost oferite plachete omagiale şi diplome aniversare, alături de mici simboluri naţionale, care să le reamintească participaţilor de acest eveniment deosebit, care s-a bucurat de o încărcătură emoţională aparte.

Finalul a fost unul pe măsura evenimentului, fiindcă i-a aparţinut Formaţiei vocal-instrumentale a Arhiepiscopiei Râmnicului, care a susţinut un emoţionant concert de muzică veche, atât prin interpretare, cât şi prin mesajul cântecelor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...