Eveniment

Lansare de carte la IPJ Dolj

Miercuri, 28 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc lansarea volumului Istoria Poliţiei din Judeţul Dolj.

În cadrul manifestărilor organizate de instituţia noastră pentru marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, în amfiteatrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc lansarea volumului Istoria Poliţiei din Judeţul Dolj, lucrare coordonată de şeful inspectoratului de poliţie, domnul comisar şef dr. Constantin Nicolescu.

Pe scena amfiteatrului au luat cuvântul oficialităţi şi oameni de cultură, care şi-au arătat aprecierea faţă de cei care au contribuit la realizarea volumului de faţă, fiind evidenţiată în mod special priceperea cu care aceştia au reuşit să surpindă în paginile cărţii rolul pe care instituţia, numită astăzi poliţie, l-a avut în dezvoltarea judeţului nostru.

Lansarea volumului vine cu o puternică încărcătură simbolică, aceasta fiind organizată la fix 100 de ani de la proclamarea unirii Bucovinei cu Regatul României şi doar cu câteva zile înainte de 1 decembrie, când vom sărbători împreună Centenarul Marii Uniri.

Aşa cum bine remarca Vasile Lascăr, oltean de pe melegurile gorjene, unul dintre cei mai mari conducători ai instituţiei Poliţiei Române de la începuturile secolului trecut : ”Poliţia are a veghea înainte de toate la menţinerea ordinii şi siguranţei interne a statului, să apere libertatea, proprietatea şi siguranţa persoanelor, ea trebuie să prevină orice infracţiuni de la legi şi regulamente, iar dacă acestea n-au putut fi împiedicate, să le constate, să adune probe şi să trimită pe făptuitori înaintea justiţiei.”

Plecând de la aceste îndatoriri suntem îndreptăţiţi să credem că lucrarea de faţă, importantă prin multiplele valenţe ale mesajului pe care şi-a propus să îl transmită, reprezintă o nouă perspectivă de cunoaştere şi de prezentare a acestei structuri a statului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...