Inedit

Pompier mehedinţean medaliat cu aur la Cupa Mondială de Culturism şi Fitness

Pompierul mehedinţean, plutonier Lepădatu Ionuţ, a reprezentat cu succes ţara noastră la “Cupa Mondială de Culturism şi Fitness”, care s-a desfăşurat, în perioada 24-25 noiembrie, la Cluj-Napoca, unde au participat peste 180 de sportivi din peste 20 de ţări.

Mehedinţeanul a fost medaliat cu aur la categoria Men`s Physique - 173 cm, reuşind să ocupe şi locul al II-lea în clasamentul OPEN. Prin obţinerea acestui ultim rezultat, Ionuţ şi-a împlinit visul de a deveni sportiv profesionist, fapt ce i-a deschis noi orizonturi, oferindu-i posibilitatea participării la competiţiile internaţionale, unde se va alătura elitelor acestui sport.
Pompierul şi-a început cariera în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi în anul 2010. Datorită performanţelor sportive deosebite a fost selectat pentru a face parte din lotul sportiv al inspectoratului. Înzestrat cu un puternic spirit competitiv, susţinut de o pregătire asiduă, nici rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Prin participările la concursurile profesioniste ale pompierilor, munca lui a fost încununată de succese, pompierul obţinând încă din primul an rezultate fruntaşe, atât la probele de echipă, cât şi la cele individuale. Anual, a reuşit să se menţină pe podium, câştigând numeroase cupe şi medalii, printre care aur la probele: Scara de fereastră, Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, Pista cu obstacole şi altele.

Începând cu anul 2012, timpul petrecut în sala de forţă l-a făcut să îndrăgească fitnessul care a devenit un hobby pentru el. De anul acesta, pasiunea pentru acest sport l-a făcut pe Ionuţ să îşi dorească mai mult, să atingă un alt nivel, şi anume să devină sportiv profesionist.

Înarmat cu ambiţie şi determinare, pompierul a participat în luna aprilie a acestui an la prima sa competiţie de fitness Campionatul Naţional de Culturism si Fitness din cadrul Federatiei Romane de Culturism si Fitness, unde a reuşit să obţină locul 2, loc care i-a adus calificarea la faza naţională.

Odată cu calificarea, antrenamentele au devenit mai intense, iar pregătirea mai riguroasă, motivat fiind de îndeplinirea unui vis, acela de a deveni campion naţional. Această dorinţă s-a concretizat la începutul lunii septembrie, când Ionuţ a reuşit să obţină titlul de campion naţional la Campionatul Naţional de Seniori Culturism si Fitness, care s-a desfăşurat la Arad, categoria Men`s Physique - 173 cm.
Nu a încetat să viseze şi, în aceeaşi lună, la competiţia sportivă Tiger Classic - Diamond Cup Romania, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, unde au participat concurenţi din mai multe ţări, a reuşit să urce, din nou, pe podium, obţinând medalia de aur pentru Romania la categoria Men`s Physique - 173 cm.

Ionuţ ne-a dezvăluit şi secretul succesului său…bucuria de a fi tatăl unui băieţel de doar un an, căruia doreşte să-i creeze motivaţia necesară pentru sport şi un stil de viaţă sănătos, dar şi pentru ca acesta să aibă cu ce se mândri, când va creşte.
Putem spune despre colegul nostru că meseria de pompier profesionist i-a dezvoltat pasiunea pentru fitness, iar această pasiune îi dă rezistenţa şi forţa necesare îndeplinirii misiunilor încredinţate pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora, dar şi a mediului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...