Inedit

Păsări de mii de euro, expuse la Craiova

Expoziţie cu exponate de mii de euro la Craiova. Este vorba despre 350 de porumbei, majoritatea campioni şi găini valoroase care au fost expuse sâmbătă şi vor rămâne până duminică la Centrul Multifuncţional din Craiova. Organizatorii spun că unele dintre specii ajung să valoreze şi 3 mii de euro.

În cadrul acestei manifestări au fostfi expuşi şi premiaţi cei mai buni porumbei voiajori, păsări care s-au remarcat în mod deosebit în competiţiile columbofile din acest an. Totodată, vizitatorii au putut vedea pe viu cei mai frumoşi porumbei din rasele de agrement şi cele mai frumoase păsări de rasă din judeţul Dolj. "Acesta este campionul la rasa Brahma, adică avem campioni pe varietate de culoare şi, rasa Brahma are mai multe varietăţi de culoare. La câte kilograme ajunge? În principiu ajunge la 4-5 kilograme. Sutn foarte valoroşi ajung şi la 500 de euro bucata", spune Nelu Dumitrescu proprietarul găinilor gigantice. Gaina Brahma este o găină masivă, cea mai mare din categoria raselor grele de găini. Este originară din India, însă a devenit extrem de populară în SUA, Europa şi Marea Britanie.

„Ne bucurăm că avem ocazia de a organiza din nou, la Craiova, aceast extraordinar eveniment! Este un adevărat regal pentru iubitorii de animale din sudul ţării, la expoziţie anunţându-şi participarea cei mai importanţi columbofili din Oltenia şi crescătorii emblematici de păsări de rasă, găini, gâşte, raţe, din judeţul Dolj. Este un nou prilej pentru craioveni şi nu numai de a intra în contact cu unul dintre cele mai frumoase hobby-uri, din punctul meu de vedere, creşterea porumbeilor şi păsărilor de rasă. Unii dintre porumbei ajung să coste şi câteva mii de euro“, a precizat av. Florin Gătejescu, preşedintele Asociaţiei Columbofile Dolj „Gelu Ioan Gătejescu“ şi al Asociaţiei Crescătorilor de Porumbei şi Păsări de Agrement din Craiova „Fauna Băniei“.

Expoziţia se va încheia duminică la ora 12.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...