Administraţie

Vâlcea: Drumurile afectate de alunecări, reabilitate de urgenţă

Traficul către Mănăstirea Frăsinei ar putea fi întrerupt dacă drumul care duce către lăcaşul de cult nu va fi refăcut

La ora actuală, Consiliul Judeţean Vâlcea are pe lista priorităţilor executarea unor ample lucrări antierozionale şi de consolidare în trei zone unde alunecările au afectat siguranţa circulaţiei rutiere.

Este vorba despre DJ 658, Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei, DJ 656, Olăneşti – Comanca – Tisa, şi DJ 678 B, limită judeţul Olt – Dănicei – limită judeţul Argeş.

Între cele două lăcaşe monahale din comuna Muereasca, afluirea stratului de balast de pe partea carosabilă a compromis platforma drumului în trei puncte, respectiv la Km 9+200, 11+600 şi 12+500, şi există riscul de a se întrerupe traficul spre Mănăstirea Frăsinei. Având în vedere caracterul de urgenţă a lucrărilor şi apropierea timpului friguros, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a dispus ca documentaţia tehnico-economică (studiile geotehnice, topografice şi hidrologice, studiul de fezabilitate, proiectul cu detaliile de execuţie şi materialele de construcţie etc) să fie elaborată în paralel cu realizarea lucrărilor de stabilizare a platformei drumului şi consolidare a zonei afectate.

În cazul drumului judeţean de ocolire a staţiunii Olăneşti, care a fost intens folosit după prăbuşirile apărute pe carosabilul drumului naţional, a apărut o puternică tasare a platformei, ceea ce a impus concentrarea forţelor de intervenţie ale RAJDP Vâlcea pentru refacerea zonei afectate şi executarea unor rigole pereate care să poată prelua în viitor apele aluvionate pe partea carosabilă.

Conducta de alimentare cu apă a comunei Dănicei, în pericol de a se sparge

O analiză la faţa locului, împreună cu specialiştii Direcţiei Tehnice, a efectuat-o preşedintele Ion Cîlea şi pe drumul judeţean 678 B, care a cedat în urma unei alunecări de teren pe raza comunei Dănicei, unde s-a creat pericolul de spargere a conductei de alimentare cu apă a localităţii. Aici s-a stabilit să se realizeze tot în regim de urgenţă umpluturi compacte din balast, repozarea conductei de apă şi refacerea platformei de drum. De asemenea, pentru prevenirea în viitor a infiltraţiilor s-a dispus executarea unor rigole betonate care să preia integral apele provenite din precipitaţii.

Toate lucrările programate în cele trei zone unde au avut loc alunecări de teren urmează să fie încheiate pe parcursul acestei săptămâni.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...