Ultima Oră

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de fraude informatice şi spălare de bani

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, efectuează 51 de percheziţii, pe raza a 8 judeţe şi a municipiului Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro.

La data de 22 noiembrie a.c., Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - B.T. Vâlcea, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 51 de percheziţii pe raza judeţelor Vâlcea, Mureş, Bacău, Argeş, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de fraude informatice şi spălare de bani.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada mai 2017 - noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracţionale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite ţări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania şi alte state unde, folosind documentele falsificate, care conţineau datele reale sau false ale altor persoane şi fotografiile membrilor grupării, ar fi obţinut credite de la mai multe bănci.

Din activitatea infracţională a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vătămate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere.

La acţiune participă poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş, Ilfov, Mureş, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vaslui, Timiş, Giurgiu, Călăraşi, Olt, Bacău.

De asemenea, activităţile se derulează cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor judeţene de jandarmi Vâlcea şi Argeş şi Grupării Mobile de Jandarmi Fraţii Buzeşti Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...