Actualitate

Localitatea Vaideeni, promovare de senzaţie la Târgul de Turism de la Romexpo

Administraţia localităţii vâlcene Vaideeni continuă să demonstreze că ştie cum să promoveze locurile mirifice ale localităţii, portul popular, produsele culinare ale zonei, dar şi pe oamenii care au reuşit în viaţă şi fac lucruri minunate.

Comuna vâlceană a fost prezentă la ediţia cu numărul 40 a Târgului de Turism al României, care a avut loc la Complexul Expoziţional Romexpo. Aşa cum era de aşteptat şi cum este şi normal, delegaţia de la Vaideeni a fost condusă de cel care o conduce excelent, primarul Daniel Băluţă. Iar prestaţia locuitorilor din comuna din munţi a fost una de excepţie şi apreciată. Vizitatorii standului vâlcenilor au putut gusta din produsele culinare ale zonei. Nu au lipsit brânza de Vaideeni, pastrama de oaie şi nici caşul. Atmosfera a fost întreţinută de Raluca Tărtăreanu, solist şi membru al Ansamblului Mioriţa şi de alţi trei artişti consacraţi, Ana Maria Iorga, Mădălina Popescu şi Marius Ţugulescu. Nu au lipsit recitalurile de excepţie ale ansamblului de fluieraşi din Vaideeni.

De asemenea, pe scena de la Romexpo au urcat Ionuţ Hodor, Gabriel Pătrasc, Adrian Voican, Gabi Cernat, Baicu Nicolae, George Bostănică, Mihai Iasinovschi, Viorel Rădăcină, artişti ai sculpturii cu drujba, cei care an de an de an ne încântă cu creaţiile lor la Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba.

“Demonstratia de sculptură rapidă la Târgul de Turism organizată la RomExpo a fost realizată în 30 minute de Echipa Naţională a Sculptorilor cu Drujba din România. Vă aşteptăm în fiecare an în luna IULIE la: FESTIVALUL NAŢIONAL AL SCULPTORILOR CU DRUJBA DIN ROMÂNIA organizat în Satul Cerna, Comuna Vaideeni, judetul Vâlcea la Agropensiunea Cerna. Mulţumim Consiliului Judeţean Vâlcea pentru propunerea de a participa, pentru găzduirea în cadrul Târgului de Turism şi Primăriei Vaideeni pentru ajutorul susţinut care ni-l acordă de fiecare dată”, este mesajul artiştilor sculptori care au atras atenţia cu talentul şi măiestria de a mânui drujba.

“Sunt convins că am făcut o impresie foarte bună la Târgul de Turism şi că anul viitor vom avea parte de şi mai mulţi vizitatori pentru că Vaideeniul are ce oferi, de la produsele culinare tradiţionale, la peisajele de vis şi până la tradiţiile de sute de ani care la noi s-au păstrat. Ţin să-i mulţumesc pentru ajutorul dat domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. A fost alături de noi şi la stand, ne-a sprijinit cu tot ce am avut nevoie”, spune primarul Comunei Vaideeni, Daniel Băluţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...