Special

Cerc pedagogic la Staţia de Epurare Ape Uzate Rm. Vâlcea

Luni, 19 noiembrie a.c., Staţia de Epurare Ape Uzate Rm. Vâlcea, din cadrul Apavil SA, a primit vizita unui grup de profesori (membri ai cercurilor pedagogice), care predau fizica şi chimia în şcolile din judeţul Vâlcea. Acţiunea s-a desfăşurat în baza acordului de parteneriat încheiat la începutul anului şcolar 2018-2019 între Apavil SA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi care vizează, printre altele, desfăşurarea unor acţiuni de conştientizare, în rândul elevilor, a efectelor negative produse de obiectele ajunse în reţelele de canalizare (şerveţele umede, materiale plastice/sintetice etc).

Principalele obiective vizitate au fost liniile de tratare mecanică şi biologică, liniile nămolului şi biogazului, laboratorul de analize chimice şi SCADA (Sistemul de Centralizare Automată a Datelor şi Comandă). Cadrele didactice vor continua această acţiune în „Săptămâna altfel”, când vor însoţi elevii la SEAU Rm. Vâlcea unde, împreună cu reprezentanţii Apavil SA, le vor arăta întregul proces de epurare a apelor uzate, de la intrarea în camera de admisie a apei uzate din staţia de epurare şi până la evacuarea apelor epurate în emisar (râul Olt).

SEAU Rm. Vâlcea reprezintă un punct de interes şi pentru profesorii universitari şi studenţi, la finele săptămânii trecute primind vizita un grup de studenţi de la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...