Administraţie

Gaşca Zurli deschide Târgul de Crăciun Craiova 2018

Craiova intră în atmosfera de poveste a Sărbătorilor de iarnă cu toate cele peste un milion de luminiţe. De vineri, 23 noiembrie şi până pe 07 ianuarie, Primăria Craiova şi Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la Târgul de Crăciun Craiova 2018: în Atelierele lui Moşu’, pe Patinoarul din Piaţa Mihai Viteazu sau în Orăşelul Copiilor, cu spectacole de colinde, înconjuraţi de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri şi băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuţele din târg.

„Cortina” spectacolului se ridică vineri, 23 noiembrie, la orele 17.40, când, în Piaţa Mihai Viteazu, sunt aşteptaţi Renii lui Moş Crăciun, aduşi de artiştii de la Teatrul Colibri. Aprinderea celor peste un milion de luminiţe şi startul Sărbătorilor de iarnă o vor da anul acesta, la Craiova, cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetiţa Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoţel şi Zdrăngănel – Gaşca ZURLI.

Acţiunile pregătite în acest an de autorităţile locale special pentru Sărbătorile de Iarnă vor avea loc în Piaţa Mihai Viteazu (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) şi pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu (Orăşelul Copiilor).

Iar cele mai importante acţiuni sunt, în acest an, cele dedicate copiilor. În Casa lui Moş Crăciun sau în Căsuţa Spiriduşilor din Piaţa Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări, decorare globuleţe etc. Pentru a se evita aglomeraţia, cei mici se pot programa telefonic după cum urmează: pentru Casa lui Moş Crăciun - 0721.689.776, iar pentru Căsuţa Spiriduşilor – 0771.015.719. Ajutoarele Moşului şi ai Spiriduşilor, responsabili cu atmosfera de Crăciun, vor fi personajele de poveste sosite special în Craiova cu ajutorul echipei de la Evenimente Ideale.

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar şi momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât şi adulţilor. Pentru prima oară, copiii din Craiova sunt invitaţi să împodobească, aşa cum îşi doresc ei, un brad mare de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Naţional – la Orăşelul Copiilor. “Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să le aducem o bucurie în plus tuturor copiilor şi să-i provocăm să facem împreună cel mai frumos brad din ţară. Astfel, fiecare copil va aduce un obiect şi, cu ajutorul celor de la RAADPFL Craiova, îl va pune chiar el în brad. În fiecare seară, copiii pot veni apoi cu părinţii, cu prietenii şi îşi pot admira globuleţul pe care l-au adus. Va fi un brad împodobit de copii, pe care să-l admire toată lumea”, a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.
Bradul va fi la dispoziţia copiilor începând cu data de 05 decembrie, urmând ca programul împodobirii să-l facem cunoscut vineri, 23 noiembrie, la inaugurarea Târgului de Crăciun. Aşa că până pe 05 decembrie, când soseşte bradul cel mare, provocăm copiii să pregătească cele mai frumoase globuri, după imaginaţia lor: globuri învelite în pânză de sac şi pictate, funde mari din pânză de sac, conuri de brad pictate de ei, mere roşii, cănuţe pictate cu motive olteneşti, realizate din carton etc.

Craiovenii care vor fi prezenţi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mihai Viteazu vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie 2018, să asculte colinde şi să fredoneze împreună cu artiştii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri, ş.a.

Mai multe detalii, programul Târgului de Crăciun, al acţiunilor derulate în perioada următoare de Primăria Craiova şi al spectacolelor din luna decembrie 2018 vor fi actualizate pe site-ul www.primariacraiova.ro, pe pagina de facebook a Primăriei Craiova @facebook/Primaria-Municipiului-Craiova şi pe pagina Târgului de Crăciun @facebook/TargdeCraciunCraiova2018.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...