Administraţie

CJ Mehedinţi, fără contract de deszăpezire

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a participat marţi, 20 noiembrie, la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit la iniţiativa prefectului judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea. În cadrul şedinţei s-a discutat despre intervenţiile de la nivelul judeţului în ultimele 48 de ore, având în vedere căderile de zăpadă înregistrate dar şi măsurile necesare în condiţiile în care temperaturile vor scădea şi se vor produce noi căderi de precipitaţii.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a arătat că deşi, din motive care nu depind de reprezentanţii CJ Mehedinţi, nu s-a încheiat un contract de deszăpezire, situaţia a fost coordonată de domnia sa şi gestionată de conducerea Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Mehedinţi, astfel încât s-a intervenit corespunzător şi nu au existat probleme de trafic pe drumurile judeţene.

”Precipitaţiile căzute în ultimele zile în judeţul Mehedinţi nu au creat probleme pe drumurile judeţene. Este adevărat că nu avem un contract de deszăpezire încheiat cu un operator, tocmai pentru că la Consiliul Judeţean s-a respectat legea. Nu vreau să se înţeleagă altceva şi n-aş vrea nici să se facă speculaţii pe acest subiect. Este vorba despre legislaţia Achiziţiilor Publice. Am respectat toate termenele, toate procedurile. Este adevărat că operatorii din judeţul Mehedinţi nu sunt interesaţi să contracteze servicii de deszăpezire. Pe de altă parte, Legea Achiziţiilor Publice ne permite ca în situaţii de urgenţă, pe bază de notă de comandă, să contractăm astfel de servicii. Am contractat zilele trecute pentru intervenţii în zonele în care a fost nevoie, astfel că nu au fost probleme pe drumurile judeţene din cauza căderilor de precipitaţii. Termenul de depunere a ofertelor pentru serviciile de deszăpezire expiră în data de 3 decembrie şi sperăm ca până atunci, să existe totuşi, operatori interesaţi. În caz contrar, îi asigur pe cetăţenii judeţului Mehedinţi că vom proceda aşa cum am procedat iarna trecută şi vom avea astfel de servicii pe drumurile judeţene!, a declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...