Pe Scurt

Râmnicu Vâlcea a participat pe 17 noiembrie în campania „România Reciclează”

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a organizat în data de 17 noiembrie 2018 între orele 10.00 – 16.00, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, timp de 6 ore, locuitorii din Râmnicu Vâlcea au avut posibilitatea să predea echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. De asemenea, două echipaje mobile s-au deplasat la domiciliul râmnicenilor pentru a prelua deşeurile voluminoase.

Au fost premiaţi cu tichete cadou toţi cei care au predat minim 10 kg de deşeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate.

Datele estimate arată că Municipiul Râmnicu Vâlcea a reuşit să colecteze 4,74 tone DEE, reprezentând un număr de 199 echipamente electrice şi electronice, asociaţia ENVIRON oferind locuitorilor Râmnicului bonuri valorice în sumă totală de 4460 lei. Rezultatele finale urmează a fi anunţate de asociaţia ENVIRON în momentul încheierii campaniei la nivel naţional.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...