Pe Scurt

A vrut să introducă illegal alcool în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit 232 de sticle cu alcool în cabina unui camion, pe care un cetăţean lituanian a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Potrivit poliţiştilor, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, cetăţeanul lituanian C.M., în vârstă de 37 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei şi în lăzi de scule, cantitatea de 232 sticle cu alcool a câte un litru - 106 litri Brandy Lord, 42 litri whisky Savoy, 72 litri whisky Black Ram, 12 litri vodcă Flirt, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul autocamionului a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără a cunoaşte că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piaţă se ridică la suma totală de 18.560 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reţinut întreaga cantitate de alcool, aplicându-i persoanei în cauză o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor art. 449, alin. 2, lit. j din Legea 227/2015, privind Codul Fiscal al României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...