Sport

SCM Rm. Vâlcea - Ikast Herning 19-21 (14-10), în manşa retur din turul 3 preliminar al Cupei EHF. În tur, danezele au câştigat cu 22-16.

SCM Rm. Vâlcea a ratat calificarea în grupele Cupei EHF

SCM Rm. Vâlcea a fost eliminată în turul 3 preliminar al Cupei EHF, la prima participarea în cupele europene. Vâlcencele au pierdut şi partida retur cu Ikast Herning, scor 19-21, după ce în tur cedase cu 22-16.

După eşecul din tur la şase goluri diferenţă, Vâlcea a avut puterea să reducă handicapul la un singur gol în manşa retur, după ce s-a desprins la cinci goluri în prima repriză, 13-8 şi 14-9. Fetele lui Florentin Pera nu au reuşit însă să treacă şi de acest prag psihologic.

După 14-10 la pauză, SCM a mai reuşit pentru câteva minute să-şi ţină adversara la 3-4 goluri diferenţă, dar apoi timpul a început să „curgă” în favoarea echipei daneze. Iar după ce egalitatea în manşa retur a fost restabilită, 17-17, Vâlcea s-a resemnat. Mai mult, a cedat şi partida retur cu 21-19. Aşadar, visul liderului Ligii Naţionale în Cupa EHF s-a oprit în acest punct.

"Îmi pare rău că nu am obţinut azi mai mult pentru suporterii noştri, au fost minunaţi, au creat o atmosferă incredibilă! Vreau să le mulţumesc fanilor şi în numele meu şi al fetelor pentru tot ce au făcut azi la sală, prin tot ce au realizat în tribună, ei ar fi meritat mai mult. Cred că fetele îşi vor lua revanşa în campionat, unde unde avem un traseu perfect, suntem pe primul loc, e munca fetelor. Echipa este pe un drum foarte bun, sper să continuăm pe aceeaşi linie în campionat. Cred că această echipă are capacitatea să se lupte la acelaşi nivel în Liga Naţională, sunt de admirat fetele, ca şi toţi cei implicaţi la echipă. Cred că, dacă eram un pic mai norocoşi la tragerea la sorţi, acum eram în grupele Cupei EHF", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Jucătoarea SCM-ului, Cristina Florica crede că diferenţa s-a făcut pe erorile echipei sale. "Ne-am dorit foarte mult calificarea, nu ne-am gândit să câştigăm la un gol, obiectivul a fost să ne calificăm. E normal să fim supărate când conducem la pauză cu 4 goluri, apoi se întoarce jocul. Trebuie să ne adunăm după acest eşec. Diferenţa s-a făcut pe erorile noastre, atât în atac cât şi în apărare, cât timp nu băgăm mingea în poartă şi primim gol, este foarte greu şi este normal să nu mai meargă nici apărarea. Am intrat în agitaţie ştiind că avem atâtea goluri de recuperat şi este foarte greu", a declarat extrema stânga la conferinţa de presă susţinută după jocul cu Ikast.

"Calificarea am pierdut-o în Danemarca. Acum am încercat totul, în partea a doua am riscat şi asta ne-a costat. Poate puteam să câştigăm la două-trei goluri, să obţinem o victorie de palmares, dar asta nu mă mulţumea. Am dorit ori totul, ori nimic"
Florentin Pera.

SCM Rm. Vâlcea – Ikast Herning 19-21 (14-10)

SCM Rm. Vâlcea
Ciucă, Dumanska, Blazek – portari; Da Silva 1, Gavrilă, Popa 1, Craiu, Băcăoanu 1, Lopez 5, Florică, Glibko 3, Khouildi, Fernandez Fraga 2, Vasileuskaya 4, Badea, Petrovic 2

Ikast Herning
Burgaard 6, Fauske 4, Friis 4, Loeseth 3, Iversen 2, Jakobsen 2. Antrenor: Kristian Kristiansen

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...