Reportaj

Povestea incredibilă a femeii care trăieşte înconjurată de animale!

Trăieşte în casă cu 100 de câini

Nu îşi imagineată viaţa fără animale. Fără a fi înconjurată de zeci sau chiar sute de animale. Este povestea incredibilă a femeii din localitatea Desa care pe lângă un adăpost pe care l-a înfiinţat la marginea localităţii, acasă, a adunat în curte şi în casă nu mai puţin de 100 de câini. Doamne în pat cu peste 10 câini de care nu se poate despărţi niciodată. A pierdut o avere din munca în străinătate, dar nu regretp nimic.

“Am pornit la drum animaţi de dorinţa de a SALVA, IUBI şi RESPECTA toate formele de viata, mânaţi fiind de dragostea nemarginită pentru animale. Misiunea noastra este de a oferi adăpost şi ingrijire tuturor fiinţelor necuvântatoare care au nevoie de noi, fie ca sunt abandonate, fără stăpân, abuzate sau bolnave. Scopul nostru este să conturam o lume mai bună, să facem oamenii să constientizeze importanta responsabilitatii şi respectului faţă de animale şi să acordăm fiecărui suflet pe care îl avem în ingrijire o şansă la un cămin cald, în sânul unei familii iubitoare”, acesta este descrierea pe care şi-o face Daniela Popovici pe pagina de socialire. Femeia a muncit în străinătate, iar banii câştigaţi i-a investit într-un adăpost de animale. Însă preferaţii ei sunt cei 100 de câini pe care îi ţine acasă sau în curte.

„M-am născut şi am crescut până mi-au crescut şi mie aripile să zbor, în sud-vestul României, pe malul de sus al Dunării, în comuna Desa de lângă oraşul Calafat. Atunci cand, eu copil, aveam supararile mele, nu îmi găseam alinarea la sora mea, ci in fundul curtii in gluga de coceni, cu căţeii în braţe. Toate durerile mele le ştiau cateii. Când mi-am luat zborul am plecat la Bucureşti ca să învăţ carte şi să am serviciu, dar am avut întotdeauna cătei lânga mine. Acum am 100 acasă. Cei mici stau în baie. Cei bolnavi în casă”, mai spune femeie. Vecinii însă i-au făcut zeci de reclamaţii pentru că nu mai suportă lătratul animalelor. “M-au reclamat întâi că nu am grijă de ei şi că este mizerie în curte. Au venit în control şi nu e aşa. Este foarte curat. Când sunt plecată mama mea de 80 de ani are grijă de animale. Acum m-au reclamat că latră animalele”, spune Daniela Popovici.

În septembrie, Cancan prezenta povestea celor 400 de câini pe care aceasta îi are în adăpost. 400 de câini de la adăpostul Măriuţa – din localitatea doljeană Desa – erau în pericol de a muri de foame pentru că proprietara acestuia nu mai avea bani să întreţină adăpostul. Femeia a investit în adăpost toţii banii pe care i-a câştigat la muncă în Italia, dar acum s-a trezit că nu mai are niciun leu să cumpere mâncare pentru patrupede. A apelat la voluntari, însă numai o tânără din Craiova s-a oferit să îi aducă câţiva saci cu mâncare care vor asigura hrana câinilor doar pentru o zi. După reportaj, a primit zeci de telefoane d ela voluntarii care au ajutat-o.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...