Special

Brigada Multinaţională, complet operaţională

Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est a atins joi, 15 noiembrie 2018, Capabilitatea Finală, devenind complet operaţional.

La eveniment au participat locţiitorul comandantului Comandamentului Terestru Aliat NATO, general-locotenent Paolo Ruggiero, şeful Statului Major al Forţelor Armate Poloneze, general-locotenent Rajmund Andrzejczak, şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ionel Ciucă şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

”Zi de mare însemnătate pentru securitatea României şi a regiunii noastre: Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova a atins, astăzi, capacitatea finală!

Este încununarea unor eforturi de aproape doi ani, pentru care militarii craioveni, dar şi cei din ţările aliate care încadrează Comandamentul brigăzii merită toate felicitările.
România demonstrează şi prin împlinirea obiectivului de astăzi că rămâne un pilon de stabilitate pe flancul estic şi în regiunea Mării Negre, care înţelege atât avantajele strategice care derivă din apartenenţa la NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară a lumii, cât şi obligaţiile care ne revin din această calitate.

Guvernul României îşi respectă, aşadar, angajamentele asumate prin Programul de Guvernare, acordând o maximă importanţă consolidării capacităţii de apărare a ţării.
Obiectivele asumate prin Program sunt împlinite, iată, în graficul asumat şi în integralitatea parametrilor estimaţi.

România alocă pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru apărare, conform deciziei Parlamentului României şi a Guvernului, care prevede această alocare până în 2026, ceea ce permite o abordare robustă a programelor strategice de înzestrare, care au înregistrat evoluţii majore în acest an.

Reamintesc faptul că, în luna martie a acestui an, Divizia Multinaţională Sud Est de la Bucureşti a atins capacitatea operaţională finală, iar în urma deciziilor luate în luna iulie la Summit-ul de la Bruxelles, s-a decis înfiinţarea, pe teritoriul naţional, a unui un comandament NATO de nivel corp de armată, care, odată operaţionalizat, va contribui, alături de celelalte structure NATO care funcţionează deja pe teritoriul României, la abordarea securităţii flancului estic al Alianţei într-o manieră echilibrată”, a declarat Mihai Fifor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...