Special

“VÂLCEA, CEL MAI FRUMOS JUDEŢ DIN ROMÂNIA”, la cea de-a 40-a ediţie a Târgului de Turism

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a deschis astăzi, 15 noiembrie 2018, standul judeţului Vâlcea la cea de-a 40-a Ediţie a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 15-18 noiembrie 2018, în Complexul Expoziţional ROMEXPO, Bucureşti.

În cele patru zile ale târgului, sub genericul „Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, îşi va prezenta, într-un stand generos, oferta turistică, ofertă care s-a dorit a fi o incursiune în istorie, legendă şi tradiţie.

„Suntem din nou prezenţi la Complexul Expoziţional ROMEXPO Bucureşti, unde se desfăşoară, în aceste zile, Târgul de Turism al României, un loc ce începe să ne devină familiar. Suntem aici pentru a ne întâmpina cu bucurie oaspeţii şi pentru a le răspunde, prin vorbe şi fapte, la toate întrebările, pentru a le descrie locul în care Dumnezeu a pus degetul Său, pentru a-l transforma în cel mai frumos judeţ din România.
Şi pentru a ne convinge vizitatorii că merită să vină la Vâlcea, am adus în standul nostru nu numai imagini cu frumuseţea locurilor şi a monumentelor istorice, ci şi produse tradiţionale specifice zonelor geografice şi meşteşugari renumiţi, care duc mai departe meşteşuguri străvechi.
Ne-au însoţit la târg meşteri olari din zonele Horezu şi Vlădeşti, renumitul opincar Alexandru Ilinca şi sculptori în lemn, care să demonstreze, pe viu, talentul de a aduce în actualitate tradiţii vechi de secole.
Ne susţin în demersul nostru de promovare a judeţului şi producători locali de brânză şi produse lactate, de conserve din cămara bunicii, preparate după vechile reţete ale acestora. Au venit din frumoasa Ţară a Loviştei, din bogatul Vaideeni sau de pe Valea Lotrului, să bucure ochiul, dar şi papilele gustative, cu renumitele lor produse gastronomice.
De la standul nostru nu lipsesc nici vinurile din podgoriile Drăgăşani, care au dus faima judeţului în lume şi nici artiştii veniţi aici să ne încânte auzul cu muzica lor, veche şi nouă, fiindcă, întotdeauna, o mâncare gustoasă şi sănătoasă, stropită cu un vin bun, trebuie însoţită de o muzică bună pentru a crea acea bucurie a sufletului pe care ne-o dorim cu toţii.
Noi ne aşteptăm cu drag oaspeţii, atât la târg, cât şi la Vâlcea, şi îi îndemnăm să ne viziteze monumentele istorice şi monahale, minunatul nostru Râmnic, podgoriile Drăgăşaniului şi frumoasele staţiuni balneo-climaterice, considerate adevărate perle ale turismului românesc”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...