Politică

Cristian Buican: PSD-iştii se opun pensionării anticipate a râmnicenilor

Marţi, 13 noiembrie 2018, în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, s-a dezbătut Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii (L629/2018) iniţiat de Guvern. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a participat la dezbaterile comisiei şi a susţinut amendamentul depus acum două săptămâni prin care în noua Lege să se regăsească prevederea prin care râmnicenii se pot pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare. Din păcate, în ciuda argumentelor raţionale susţinute de către parlamentarul liberal Cristian Buican şi a colegilor senatori liberali în vederea introducerii în noua Lege a acestei prevederi, la solicitarea Liei Olguţei Vasilescu, parlamentarii PSD din cadrul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României au respins acest amendament. O surpriză neplăcută a fost şi senatorul USR din această Comisie, care a votat cot la cot cu reprezentanţii PSD pentru respingerea amendamentului, tăind astfel un drept al râmnicenilor câştigat cu greu.

Reamintim opiniei publice că începând cu anul 2017, locuitorii municipiului Râmnicu-Vâlcea şi a localităţilor învecinate, în limita a 8 km, se puteau pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare, în urma unui demers parlamentar al deputatului Cristian Buican. Acest drept câştigat cu greu reprezenta o compensaţie a statului faţă de aceşti cetăţeni, care, timp de 30 de ani au fost supuşi, din vina statului, unui mediu poluant.

„Am fost la Comisia de muncă din Senat să susţin amendamentul depus acum două săptămâni şi am plecat de acolo cu un gust extrem de amar. În discuţiile private dinaintea dezbaterilor oficiale, majoritatea membrilor Comisiei părea să înţeleagă necesitatea păstrării în noua lege a prevederii prin care persoanele care au locuit 30 de ani în zone din România cu poluare remanentă să se poată pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare. Când s-a supus la vot, senatorii de la PSD şi USR au votat împotrivă, doar pentru că aşa le-a zis Lia Olguţa Vasilescu. Nu voi abandona lupta şi voi susţine acest amendament în continuare. Sper ca la Camera Deputaţilor să reuşesc să strâng o masă critică de deputaţi care să susţină acest drept al celor aproximativ 500.000 de români care suferă din cauza poluării la care au fost expuşi”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...