Eveniment

149 de bunuri arheologice confiscate de poliţişti

Poliţiştii doljeni de investigaţii criminale au confiscat, în cursul zilei de ieri, 149 de bunuri arheologice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional. Un bărbat de 59 de ani, din localitatea doljeană Desa, a fost sancţionat contravenţional de poliţişti întrucât nu a respectat prevederile legale din domeniul patrimoniului cultural.

Ieri, poliţiştii specializaţi pe linia protejării patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani, din comuna doljeană Desa, persoană autorizată să deţină un detector de metale, nu a respectat prevederile legale referitoare la protejarea patrimoniului arheologic, fapt pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

„Ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus confiscarea unui număr de 149 de bunuri arheologice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional.
Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, cel în cauză nu a anunţat, în termenele legale, descoperirile arheologice pe care acesta le-a făcut, încercând totodată să inducă în eroare autorităţile competente. La activităţi au mai participat poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ciupercenii Noi şi un expert în numismatică din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...