Eveniment

12 irakieni ascunşi într-un microbus plin cu rigips

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Bechet - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit doisprezece cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în compartimentul mărfă al unui microbuz, într-un spaţiu amenajat în interiorul unor plăci de rigips.

Potrivit poliţiştilor, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz marca Iveco Daily, înmatriculat în Marea Britanie. Şoferul transporta plăci de rigips din Bulgaria pentru o societate din Marea Britanie.

“În baza analizei de risc, poliţişti de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperiţi ascunşi într-un spaţiu amenajat în interiorul plăcilor de rigips doisprezece cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni - 4 bărbaţi, 3 femei şi 5 minori - adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, iar minorii între 10 şi 13 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul bulgar a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în interiorul microbuzului”, se arată într-un comunicat al IJPF.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi şoferul bulgar urmează a fi preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...