Politică

Cristian Buican: PSD-iştii vâlceni, în lipsa unor activităţi serioase, fac propuneri legislative haioase

În urma apariţiei în ultimele zile a unor materiale de presă conform cărora „Parlamentarii PSD din Vâlcea, front comun pentru sprijinirea pensionărilor anticipate din Râmnicu Vâlcea”( http://ziaruldevalcea.ro/2018/11/11/parlamentarii-psd-din-valcea-front-comun-pentru-sprijinirea-pensionarilor-anticipate-din-ramnicu-valcea/ ), ne vedem nevoiţi să catalogăm aceste materiale ca „fake-news-uri” grosolane şi să dezvăluim opiniei publice vâlcene adevărul despre acest subiect.

Astfel, demersul la care se face referire în materialul menţionat se referă la o propunere legislativă, PL-x nr. 657/2018, (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17168 ) semnată de parlamentarii PSD de Vâlcea, prin care se solicită modificarea „alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010, urmărindu-se instituirea dreptului de a beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la alin.(4), şi pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă, corespunzătoare unei raze de 8 km în jurul localităţii Călăraşi”. Şi pentru ca absurdul situaţiei să fie complet, propunerea legislativă semnată de parlamentarii PSD de Vâlcea modifică o lege ce va fi abrogată odată ce noua lege a pensiilor, promovată intens de Guvernul PSD-ALDE, va fi votată. Ţinând cont că această nouă lege a pensiilor se dezbate în regim de urgenţă şi ca urmare a implicaţiilor pe care aceasta le va avea asupra Legii Bugetului de stat, este de aşteptat ca până la finele acestui an, să fie acordat votul final în Parlament. Astfel, se poate observa cum din lipsă de activităţi serioase în interesul cetăţenilor judeţului Vâlcea, parlamentarii PSD fac propuneri legislative haioase, ce nu au niciun fel de legătură cu cei care i-au trimis în Parlament.

Reamintim opiniei publice că deputatul Cristian Buican a depus la Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului, înregistrat cu numărul nr. XXVII/431/23.10.2018, un amendament la Proiectul de lege privind sistemul public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE, în sensul de a introduce în noua lege prevederea prin care cetăţenii care au locuit 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea specifică unei pensii anticipate. Acest demers al parlamentarului liberal vâlcean vine în urma faptului că în Proiectul de lege iniţiat de Guvernul PSD-ALDE nu se mai regăseşte acest drept al peste 500.000 de cetăţeni români ce au locuit zeci de ani în zone afectate de poluare, printre care şi cetăţenii municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Pe această cale, preşedintele PNL Vâlcea, parlamentarul Cristian Buican, face un apel public la toţi parlamentarii PSD din judeţ să lase minciuna şi demagogia deoparte şi să susţină amendamentul său prin care prevederea conform căreia vâlcenii ce au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu-Vâlcea şi pe o rază de 8 km în jurul municipiului beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, să fie păstrată şi în noua Lege a pensiilor ce se dezbate acum în Parlament.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...