Denumită iniţial "Ziua Armistiţiului", data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11.00, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forţele aliate au semnat armistiţiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului. Pentru noi românii, această zi are şi o altă semnificaţie: este Ziua Veteranilor, zi în care îi sărbătorim pe militarii care ne-au reprezentat cu profesionalism, curaj şi devotament în ultimele decenii în teatrele de operaţii, dar şi ziua în care ne comemorăm eroii, pe cei care şi-au pierdut viaţa în misiuni de luptă.
Ei sunt pentru elevii militari adevărate modele de patriotism şi demnitate, care au pus dragostea de ţară mai presus de orice.
Elevii Colegiului Naţional Militar "Tudor Vladimirescu” au organizat o serie de activităţi prin care au celebrat pacea şi au adus un prinos de recunoştinţă tuturor celor care au făcut sau fac posibilă pacea.
Pentru a-i comemora cum se cuvine pe cei ce au plătit cu preţul vieţii, pentru ca să ne bucurăm de libertate, elevele au confecţionat maci şi bujori, pe care băieţii i-au purtat la rever. Ideea de a purta maci în amintirea celor căzuţi în războaie vine din poezia In Flanders’ Fields (Pe câmpiile Flandrei) un rondel scris de medicul şi locotenent-colonelul canadian John McCrae în timpul Primului Război Mondial, în care se face referire la macii crescuţi pe morminte, iar bujorul, asociat, în tradiţia şi cultura românească, cu puterea dragostei, cu devotamentul şi spiritul de sacrificiu, reprezintă recunoştinţa, consideraţia şi respectul pentru veteranii de război şi veteranii din teatrele de operaţii.
Elevii Adrian Miuţă, Ştefan Iacob, Mihaela Drăgoi şi Ştefania Ştefănescu, membri ai Cercului Cultul Eroilor, au recitat poezii, au evocat faptele de arme şi spiritul de sacrificiu al înaintaşilor şi au prezentat materiale despre ororile războiului şi despre cât de necesară este Neuitarea.