Special

Râmnicu Vâlcea participă în campania „România Reciclează”

Pe 17 noiembrie, locuitorii din Râmnicu Vâlcea reciclează!

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în data de 17 noiembrie 2018 o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, între orele 10.00 – 16.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr.26.

Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă.

Toţi cei care vor preda minim 10 kg de deşeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiaţi cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puţin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi.
Despre Environ

Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare şi economie circulară în ţara noastră. Informaţii complete despre activitatea organizaţiei sunt disponibile pe www.environ.ro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...