Administraţie

Forumul carierei, la a III-a ediţie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, la Universitatea din Craiova, la deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a Forumului Carierei, context în care a evidenţiat implicarea administraţiei în proiecte, iniţiative şi investiţii capabile să contribuie la dezvoltarea economică a zonei şi la susţinerea întreprinzătorilor care pot crea locuri de muncă stabile.

Alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul organizat în Aula „Mihai I al României“ au mai luat parte rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, subprefectul judeţului Dolj, Cristian Şovăilă, viceprimarul municipiului Craiova Stelian Bărăgan, directorul general al INCESA, prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu, exponenţi ai mediului de afaceri şi studenţi.

„Ne onorează să fim astăzi alături de dumneavoastră, aşa cum am fost încă de la prima ediţie a Forumului Carierei – un demers cu adevărat benefic pentru judeţul nostru, întrucât formează o punte de legătură între principalii angajatori doljeni şi specialiştii de mâine, actualii studenţi ai Universităţii din Craiova. Oricât de multe sondaje de opinie vor fi realizate, vom avea acelaşi rezultat – crearea locurilor de muncă reprezintă prioritatea în mediul urban, în timp ce, în mediul rural, lumea îşi doreşte infrastructură îmbunătăţită, conexiuni mai rapide cu localităţile mari.

Plecând de la această idee, apreciez că ar trebui să privim mai atent către tot ceea ce s-a realizat în ultimii zece ani, atât în Craiova, cât şi în restul judeţului Dolj. Sunt 111 unităţi teritorial-administrative şi, în acest moment, nu există nicio primărie care să nu fi implementat cel puţin un proiect cu finanţare nerambursabilă, ceea ce înseamnă un progres notabil în direcţia dezvoltării acestei zone. De aceea, judeţul nostru este unul dintre primele la atragerea fondurilor din surse externe.

Consiliul Judeţean Dolj şi-a dorit foarte mult să sprijine mediul de afaceri pentru crearea locurilor de muncă, sens în care a înfiinţat primul parc industrial, care reprezintă un succes deplin. Am trecut deja la o nouă etapă de realizare a celei de-a doua platforme economice, High-Tech Industry Park, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, o platformă prin care oferim facilităţi companiilor care aduc o contribuţie semnificativă pe piaţa muncii.

Mulţi dintre antreprenorii care s-au stabilit aici ne-au spus că au ales să investească în Dolj pentru că există Aeroportul Internaţional Craiova, un obiectiv care aparţine Consiliului Judeţean şi care asigură conexiuni directe cu mari oraşe din Europa, dar şi din afara ei. Mă bucur să pot transmite acest semnal pozitiv, care ne arată faptul că sunt numeroase aspecte în care zona noastră evoluează. Sunt multe elemente care concură şi conduc către o dezvoltare pe termen lung a municipiului Craiova şi a judeţului Dolj“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...