Actualitate

Întâlnire de lucru la Consiliul Judeţean Vâlcea cu reprezentanţii SNTGN Transgaz SA pe tema implementării proiectului BRUA

BRUA este un proiect TRANSGAZ pentru România şi Europa, susţinut de Comisia Europeană, un proiect a cărui implementare va ridica nivelul de securitate energetică a României

Miercuri, 7 noiembrie 2018, cu începere de la ora 10.00, preşedintele Constantin Rădulescu a dat curs solicitării conducerii SNTGN Transgaz SA Mediaş de a se întâlni, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, cu reprezentanţii acesteia, pentru a-i fi prezentat proiectul ”Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport Gaze natural pe coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria” sau pe scurt BRUA Faza I.

În cadrul întâlnirii, la care au mai participat Prefectul Judeţului Vâlcea, Florian Marin, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al Judeţului Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, precum şi ai unităţilor administrativ-teritoriale traversate de gazoductul BRUA, s-a vorbit despre avantajele şi impactul acestui proiect, aflat în faza de implementare, asupra comunităţilor locale.

BRUA este un proiect TRANSGAZ pentru România şi Europa, susţinut de Comisia Europeană, un proiect a cărui implementare va ridica nivelul de securitate energetică a României. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 478,6 milioane euro, iar cea din judeţul Vâlcea este estimată la peste 27 milioane euro. Lungimea conductei este de 56,53 km şi traversează comunele: Voiceşti, Drăgăşani, Ştefăneşti, Suteşti, Creţeni, Guşoeni, Măciuca, Fârtăţeşti, Tetoiu, Lăcusteni şi Zătreni. În judeţul Vâlcea sunt amplasate şi următoarele obiective ale proiectului: Depozit Material Tubular Zătreni, organizare de şantier şi Depozit Material Tubular Guşoeni. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...