Administraţie

Dotări la Aeroportul din Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat marţi, la Aeroportul Internaţional Craiova (AIC), la conferinţa de presă organizată pentru a marca lansarea unui proiect de responsabilitate socială implementat de Rotary Probitas şi Ford Motor Company Fund, proiect în cadrul căruia AIC a fost dotat cu un defibrilator automat.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un eveniment cu adevărat special – lansarea proiectului «Există un erou în fiecare dintre noi», care prevede echiparea cu câte un defibrilator automat a unui număr de cinci puncte de prim ajutor stabilite în municipiu. Am fost foarte mişcat parcurgând materialele care mi-au fost oferite înaintea acestei întâlniri, cu scopul de a ne face o imagine cât mai clară cu privire la acest demers generos, materiale din care am putut afla că aproape 70.000 de români îşi pierd viaţa anual, din cauză că nu pot fi resuscitaţi la timp.

Mă bucur că una dintre instituţiile Consiliului Judeţean Dolj – Aeroportul Internaţional Craiova, de altfel una dintre cele mai aglomerate zone din oraş, va fi dotată de acum cu un defibrilator automat. Trebuie salutată această iniţiativă şi trebuie spus că atât Ford Motor Company Fund, cât şi prietenii noştri de la Rotary Probitas au o experienţă îndelungată în astfel de acţiuni, prin care vin în sprijinul comunităţilor şi răspund unor necesităţi reale.

Aşa cum se ştie, CJ Dolj a pus un accent deosebit pe investiţiile în domeniul sănătăţii, către care am direcţionat 27 de milioane de euro, printr-o serie de proiecte pe care nu cred să le mai fi întreprins vreun alt consiliu judeţean. Între ele se înscrie şi Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, pe care am construit-o în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, tocmai în ideea de a salva cât mai multe vieţi. Este o structură medicală aflată pe un drum ascendent şi sperăm ca la începutul anului viitor să ajungă la capacitatea maximă de funcţionare.

Îi felicit pe toţi cei care şi-au dat mâna pentru reuşita acestei iniţiative aşezate sub genericul «Există un erou în fiecare dintre noi» şi le doresc colegilor noştri de la aeroport să nu se confrunte cu evenimente nefericite, care să impună folosirea echipamentului primit astăzi“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la conferinţa de presă organizată la AIC au mai participat administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, preşedintele Ford România, Ian Pearson, reprezentanţii Rotary Probitas Craiova, Adrian Cojocaru şi Adrian Camen, medicul Cristina Geormăneanu, din cadrul SMURD, precum şi directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...