Sub Lupă

Preşedintele CJ Olt, achitat definitiv, după ce a ucis cu maşina un căruţaş

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au achitat azi pe Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, în procesul în care era acuzat de ucidere de culpă. Acesta, în anul 2013, a ucis un căruţaş cu maşina de serviciu.

Pe 3 octombrie 2013, Oprescu a lovit cu maşina de serviciu un atelaj, unul dintre pasageri, Nini Mihai, murind câteva săptămâni mai târziu, în spital. La acest ultim termen, judecătorul a mai audiat doi martori, pe mama victimei, Zaharina Mihai, şi pe soţia şoferului care în seara accidentului a reuşit să depăşească atelajul pe care Marius Oprescu avea să-l acroşeze nu mult mai târziu.

Atunci procesul a rămas în pronunţare, iar azi, magistraţii au anunţat că îl achită pe Marius Oprescu. Avocatul lui Marius Oprescu, Radu Ţuluca, a declarat că decizia instanţei este una firească, arătând că orice atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană mortală. „Ne-am apărat punctul de vedere timp de mai mult de trei ani. Din păcate, clientul meu, ca orice persoană responsabilă, a suferit psihic foarte mult, în această perioadă, încercând să arate că a fost nevinovat, în acel moment. Cine nu are permis de conducere poate nu înţelege. Orice conducător auto trebuie să înţeleagă că un atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană şi prezintă riscuri majore”, a spus atunci, Radu Ţuluca, avocatul lui Oprescu. Decizia nu a fost definitivă.

Anul trecut a fost achitat de Judecătoria Slatina, dar parchetul a făcut recurs. Azi magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins apelurile procurorilor şi celorlalţi apelanţi.

Decizia este definitivă şi irevocabilă. Şi instanţa de fond, Judecătoria Slatina, a luat aceiaşi decizie, anul trecut.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...