Au început înscrierile pentru cei ce doresc să urmeze cursurile învăţământului universitar, postliceal sau liceal militar. Mai multe informaţii şi consiliere puteţi găsi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene şi de sector, unde trebuie să vă prezentaţi cu cartea de identitate şi încredere în personalul recrutor. Pentru liceul militar, mergeţi cu unul dintre părinţi sau tutorele legal.
Adresele şi numerele de telefon sunt disponibile aici: https://goo.gl/nduabh.
Pentru admiterea în învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor (cu durata între 3 şi 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloţi) în anul 2019.
Pentru admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.
Pentru admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie:
- soldaţii/gradaţii profesionişti care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obţinerii diplomei până la concursul de admitere) şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puţin 2 ani până la data organizării concursului de admitere şi calificativul cel puţin ”Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani;
- elevii din clasele a XII-a şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019.
Pentru colegiile naţionale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică şi durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenţii care nu au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2019.
Instituţiile şi unităţile de învăţământ militar pentru care puteţi opta sunt următoarele:
Învăţământul universitar militar de licenţă:
1. ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE “NICOLAE BĂLCESCU”, Sibiu (3 ani)
2. ACADEMIA FORŢELOR AERIENE “HENRI COANDĂ", Braşov (3 ani)
3. ACADEMIA NAVALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN”, Constanţa (4 ani)
4. ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ , Bucureşti (4 ani)
5. INSTITUTUL MEDICO-MILITAR, Bucureşti (6 ani) - prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
6. UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I”, Bucureşti (3 ani)
Învăţământul POSTLICEAL military de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor:
1. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR TERESTRE „BASARAB I”, Piteşti
2. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR AERIENE „TRAIAN VUIA”, Boboc
3. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI A FORŢELOR NAVALE „AMIRAL ION MURGESCU”, Constanţa
Învăţământ LICEAL militar:
1. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „DIMITRIE CANTEMIR”, Breaza
2. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE”, Câmpulung Moldovenesc
3. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „MIHAI VITEAZUL”, Alba-Iulia
4. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU”, Craiova
5. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA”, Constanţa
Selecţionarea candidaţilor recrutaţi (probe psihologice şi fizice) va începe în data de 17.12.2018.
Orice alte informaţii puteţi obţine de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene şi de sector de care aparţineţi cu domiciliul. Adresele şi numerele de telefon sunt disponibile aici: https://goo.gl/nduabh.